Διώξεις και τιμωρίες για παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών στην Ολλανδία

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας, η KSA (Kansspelautoriteit) έλαβε έμπρακτη δράση κατά παράνομων ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνται στη χώρα, ώστε να καθαρίσει αποτελεσματικά το τοπίο, πριν το επίσημο ντεμπούτο της νόμιμης αγοράς online τυχερών παιχνιδιών. Οι αρμόδιοι προχώρησαν σε διώξεις και τιμωρίες ιστοσελίδων στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που εξακολουθούσαν να απευθύνονται σε Ολλανδούς παίχτες, παρά τις συνεχόμενες προειδοποιήσεις των αρμοδίων.

Θυμίζουμε ότι η αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας θα κάνει το ντεμπούτο της την 1η Οκτωβρίου του 2021 και, έως τότε, ένας από τους βασικούς στόχους της KSA είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο της αγοράς, διώκοντας όλες τις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών που εξακολουθούν να λειτουργούν παράνομα, παρά τις προειδοποιήσεις.

 

Δράση εναντίον των παράνομων ιστοσελίδων

Η KSA ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ότι ανέλαβε έμπρακτη δράση εναντίον κάποιων από τις ιστοσελίδες που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα. Η πρώτη από αυτές ήταν η Luckydays.com, ιδιοκτησίας της Raging Rhino, η οποία αποτέλεσε την αφορμή να εντοπιστούν και άλλες παράνομες ιστοσελίδες της ίδιας εταιρείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της KSA, μάλιστα, η Luckydays.com πραγματοποίησε συναλλαγές συνολικού ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ κατά το διάστημα από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2020, γεγονός που δείχνει το τεράστιο πρόβλημα που προκαλεί η λειτουργία της. Για αυτό το λόγο, η KSA διέταξε τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου να μπλοκάρουν, όχι μόνο την ιστοσελίδα Luckydays.com, αλλά και όλες τις ιστοσελίδες της Raging Rhino. Παράλληλα, η ιδιοκτήτρια εταιρεία καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 440.000 ευρώ.

Η παραπάνω ιστοσελίδα, όμως, δεν ήταν η μόνη που διώχθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στην Ολλανδία. Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή σε ένα σπίτι στην επαρχία Velsen, όπου κατάσχεσε αποδεικτικά στοιχεία για τη λειτουργία δύο παράνομων ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών. Οι δύο ιστοσελίδες, τέλος, όπως και η Luckydays.com, λειτουργούσαν με έδρα το Curacao, το οποίο οι Ολλανδοί έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένως στο παρελθόν να αυστηροποιήσουν τους νόμους τους, ώστε να εκλείπουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.