Ενισχύει τις δεσμεύσεις υπεύθυνου στοιχηματισμού εν μέσω πανδημίας η EGBA

Η EGBA, τo ευρωπαϊκό εμπορικό όργανο των στοιχηματικών εταιρειών, ενίσχυσε τις δεσμεύσεις της για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό εν μέσω της πανδημίας. Με αφορμή την εξάπλωση της πανδημίας στην Ευρώπη και τα νέα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε πολλές χώρες, οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι τα μέλη της EGBA θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνα, ενισχύοντας τις υποχρεώσεις τους έναντι του υπεύθυνου στοιχηματισμού σε σημείο που να ξεπερνά ακόμα και τους εθνικούς νόμους.

Σύμφωνα με την EGBA, άλλωστε, τα νέα περιοριστικά μέτρα μπορούν να συνεισφέρουν σε αύξηση των περιπτώσεων εθισμού στον τζόγο. Σε πολλές πόλεις ανά την Ευρώπη, οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα σπίτια τους και η πλήξη, σε συνδυασμό με οικονομικά προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν, αποτελούν κακό σύμβουλο.

 

Τα ενισχυμένα μέτρα προστασίας της EGBA

Η EGBA επανέλαβε, λοιπόν, τις δεσμεύσεις της για την προώθηση του υπεύθυνου στοιχηματισμού και ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων που έχει ανακοινώσει στο παρελθόν. Τα μέτρα αυτά είναι υποχρεωτικά μόνο για τα μέλη της, αλλά ακόμα και οι στοιχηματικές εταιρείες που δεν ανήκουν στην EGBA μπορούν να τα εφαρμόζουν, αν το επιθυμούν.

Τέτοιου είδους μέτρα αφορούν κατά κύριο λόγο στην προστασία ανήλικων και παιχτών που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες καλούνται να ενισχύσουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης στοιχείων και να συμβουλεύονται παράλληλα τις εθνικές βάσεις δεδομένων που περιλαμβάνουν παίχτες με προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Παράλληλα, κάθε στοιχηματική ιστοσελίδα θα πρέπει να ενισχύει με κάθε τρόπο τον υπεύθυνο στοιχηματισμό, μέσω ορίων στις καταθέσεις και συμβουλών προς τους παίχτες.

Τέλος, οι στοιχηματικές εταιρείες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές ως προς τα διαφημιστικά τους μηνύματα. Στις διαφημίσεις κάθε είδους θα πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε αναφορά στον κορωνοϊό, αλλά και οτιδήποτε μπορεί να υποδηλώνει ότι τα τυχερά παιχνίδια μπορούν να καταπολεμήσουν την πλήξη ή τα οικονομικά προβλήματα των παιχτών. Τέλος, κάθε διαφήμιση θα πρέπει να αναφέρει ρητά ηλικιακούς και άλλους περιορισμούς και να παραπέμπει τους παίχτες σε κοινωνικούς οργανισμούς που μπορούν να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.