Υπέρ της στοιχηματικής προμήθειας και ο κομισάριος του NBA

Το βλέμμα κάθε φορέα της στοιχηματικής αγοράς βρίσκεται αυτές τις ημέρες στις ΗΠΑ, όπου εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθεί ο ομοσπονδιακός νόμος PASPA, o νόμος που από το 1992 απαγορεύει τον στοιχηματισμό σε κάθε Πολιτεία της χώρας, με μόνη εξαίρεση αυτή της Nevada. Όσο, λοιπόν, οι υπεύθυνοι του New Jersey βρίσκονται στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν σε κάθε Πολιτεία το δικαίωμα να αποφασίσει η ίδια για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στα όριά της, οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί: στοιχηματικές εταιρείες, Πολιτείες σε κάθε μήκος και πλάτος της χώρας, αλλά και φορείς διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων εξετάζουν τα σενάρια της επόμενης ημέρας, εφόσον η στοιχηματική αγορά απελευθερωθεί.

Ένας από τους κυριότερους υπέρμαχους της νομιμοποίησης του στοιχήματος, στον τομέα των αθλητικών φορέων, είναι το NBA και ο κομισάριός του, Adam Silver. Το NBA τάχθηκε υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχήματος από την πρώτη στιγμή, ενώ ο γενικός σύμβουλος της διοργάνωσης, Dan Spillane, δεν παρέλειψε να προτείνει και την πληρωμή κάποιας προμήθειας, από τις στοιχηματικές εταιρείες προς τις διοργανώτριες Αρχές.

 

Προμήθεια ζητά και ο Adam Silver

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Adam Silver τάχθηκε ξανά υπέρ της νομιμοποίησης του στοιχήματος στις ΗΠΑ, αλλά και για πρώτη φορά υπέρ της προμήθειας. Ο κομισάριος του NBA, μάλιστα, χαρακτήρισε την προμήθεια απαραίτητη για τη διατήρηση της ακεραιότητας του αθλήματος.

Σύμφωνα με τον Silver, η προμήθεια θα πρέπει να αγγίζει το 1% των εσόδων των στοιχηματικών εταιρειών και θα αντιπροσωπεύει ουσιαστικά το δικαίωμά τους να χρησιμοποιήσουν την πνευματική ιδιοκτησία του NBA. Ο κομισάριος ανέφερε ότι οι στοιχηματικές θα κερδίζουν χρήματα από την παρουσία του NBA, μιας διοργάνωσης που απαιτεί κάθε χρόνο δισεκατομμύρια δολάρια για την οργάνωση και διεξαγωγή της.

 

Αντιδράσεις για την προμήθεια του NBA

Αν και οι απαιτήσεις του Adam Silver μοιάζουν δίκαιες σε πολλούς, δεν είναι λίγοι αυτοί που τον κατηγορούν για καιροσκοπισμό. Οι φωνές αυτές (κατά κανόνα σύμφωνες με την απελευθέρωση του στοιχήματος) υποστηρίζουν ότι ο κομισάριος στηρίζει τη νομιμοποίηση του στοιχήματος, επειδή έχει προβλέψει την αλλαγή που έρχεται και επιθυμεί να διεκδικήσει ένα κομμάτι της πίτας της νέας αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.