Αντιδράσεις για το κλείσιμο των στοιχηματικών πρακτορείων στις πορτοκαλί περιοχές της Αγγλίας

Τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η αγγλική κυβέρνηση για την καταπολέμηση του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά αυστηρά και έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως από τον επιχειρηματικό τομέα. Έντονες αντιδράσεις, για παράδειγμα, έχει προκαλέσει η απόφαση να κλείνουν όλα τα στοιχηματικά πρακτορεία στις πόλεις και στις περιοχές που έχουν πορτοκαλί χρώμα (βρίσκονται, δηλαδή στο επίπεδο 3 της πανδημίας, ένα βήμα πριν το ολοκληρωτικό lockdown).

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει προκαλέσει την παρέμβαση της BGC (Betting and Gaming Council), η οποία χαρακτηρίζει άδικο και αδικαιολόγητο το κλείσιμο των στοιχηματικών πρακτορείων. Η BGC καλεί τον υπουργό Εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου να αναθεωρήσει την απόφασή του, η οποία θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον κλάδο και θα αυξήσει την ανεργία.

 

Οι αντιδράσεις της BGC για το κλείσιμο των πρακτορείων

Η BGC αναφέρει ότι τα στοιχηματικά πρακτορεία είναι τα μόνα μη αναγκαία καταστήματα λιανικής που αναγκάζονται να κλείσουν στις πορτοκαλί περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και χαρακτηρίζει την απόφαση, όχι μόνο αδικαιολόγητη, αλλά και άδικη. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, το κλείσιμο των στοιχηματικών πρακτορείων είναι μια αψυχολόγητη απόφαση, που αντιτίθεται στην έως τώρα ψύχραιμη στάση της κυβέρνησης. Παράλληλα, χαρακτηρίζουν την απόφαση απλά επιθετική προς τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μέτρου.

Η BGC, τέλος, τονίζει ότι το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει το κλείσιμο των στοιχηματικών πρακτορείων είναι να πληγούν χιλιάδες επιχειρήσεις. Άλλωστε, υπάρχουν περισσότερα από 6.700 στοιχηματικά πρακτορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία απασχολούν περισσότερους από 40.000 εργαζομένους. Αν, λοιπόν, η κυβέρνηση επιμείνει στην επιθετική της στάση, θα δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον τομέα, τα οποία θα επεκταθούν στους εργαζομένους. Και για αυτό το λόγο, η BGC καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει και να επιτρέψει τη λειτουργία των στοιχηματικών πρακτορείων στις πορτοκαλί περιοχές.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.