Περιορισμούς στις στοιχηματικές διαφημίσεις ζητούν βουλευτές στην Ιρλανδία

Μια ομάδα βουλευτών στην Ιρλανδία ζήτησε νέους περιορισμούς στις στοιχηματικές διαφημίσεις από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ επανέλαβαν και την ανάγκη για την καθιέρωση μιας ρυθμιστικής Αρχής στην αγορά τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Αφορμή για τις απαιτήσεις των βουλευτών αποτέλεσε μια συζήτηση στο Κοινοβούλιο, σχετικά με το μέλλον της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ιρλανδία και οι αρμόδιοι δεν παρέλειψαν να αναφέρουν μια σειρά από ελλείψεις, οι οποίες βάζουν σε κίνδυνο τους παίχτες.

 

Οι απόψεις των βουλευτών και οι εκκλήσεις προς τον υπουργό

Οι βουλευτές που παρενέβησαν στη συζήτηση πρότειναν μια σειρά από αυστηρά μέτρα, ειδικά στον τομέα της διαφημιστικής προβολής των τυχερών παιχνιδιών. Μια από τις προτάσεις που δέχθηκε τη μεγαλύτερη υποστήριξη ήταν αυτή της απαγόρευσης προβολής τηλεοπτικών στοιχηματικών διαφημίσεων πριν τις 9 το βράδυ, προκειμένου να προστατευτούν αποτελεσματικότερα οι ανήλικοι. Παράλληλα, ζητήθηκε ο αυστηρότερος έλεγχος των μηνυμάτων που περνούν αυτές οι διαφημίσεις.

Η συζήτηση στο Κοινοβούλιο επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, όπως η ανάγκη να καθιερωθεί επιτέλους μια ρυθμιστική Αρχή για την αγορά, αλλά και να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικότερη ανάλυση και ενημέρωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εθισμένοι παίχτες. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχουν έρευνες για τον εθισμό στον τζόγο των γυναικών, με αποτέλεσμα να υπάρχει η λανθασμένη άποψη ότι αποτελεί αποκλειστικά πρόβλημα των ανδρών και να μην λαμβάνονται αποτελεσματικά μέτρα και για τα δύο φύλα.

Οι βουλευτές, τέλος, επικεντρώθηκαν πολύ περισσότερο στα online τυχερά παιχνίδια, τα οποία θεωρούν περισσότερο επικίνδυνα από τα επίγεια, καθώς σε αυτόν τον τομέα ο έλεγχος της συμπεριφοράς των παιχτών είναι δυσκολότερος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.