53 νέα κρούσματα χειραγώγησης αγώνων καταγγέλλει η ESSA

Η ESSA, ο διεθνής οργανισμός που επιβλέπει την αξιοπιστία του αθλητισμού και του στοιχηματισμού, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ερευνών του για το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Στα αποτελέσματα αυτά αναφέρονται 53 ύποπτοι για χειραγώγηση αγώνες σε διαφορετικά αθλήματα.

Αναλυτικότερα, η έκθεση της ESSA περιλαμβάνει 53 ύποπτα περιστατικά μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε αθλήματα όπως το τένις, το ποδόσφαιρο, το χάντμπολ και το βόλεϊ.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας της ESSA ανά άθλημα

Σύμφωνα με την έκθεση της ESSA, από την έρευνα που πραγματοποίησε προέκυψαν οι παρακάτω ύποπτοι αγώνες ανά άθλημα: 31 στο τένις, 15 στο ποδόσφαιρο, πέντε στο μπάσκετ, ένας στο βόλεϊ και ένας στο χάντμπολ.

Δεν είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που το τένις αναδεικνύεται πρωταθλητής, όσον αφορά στα ύποπτα κρούσματα που έχει καταγγείλει η ESSA.

Η συγκεκριμένη έκθεση, τέλος, έχει συνταχθεί από μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, από το Ινστιτούτο Αθλητικού Νόμου του Πανεπιστημίου της Κολονίας, σε συνεργασία με τον Επίτροπο Αξιοπιστίας του ESIC (eSports Integrity Coalition).

 

Συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης

Η έρευνα της ESSA πραγματοποιήθηκε μετά από αίτηση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη σύνταξη μιας έκθεσης που θα εντόπιζε τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες. Τα αποτελέσματά της θα βοηθήσουν το Συμβούλιο να καταπολεμήσει φαινόμενα χειραγώγησης αγώνων στην Ευρώπη.

Ο γενικός γραμματέας της ESSA, Khalid Ali, δήλωσε σχετικά: “τα θέματα που εμφανίζονται στον τομέα της αξιοπιστίας του στοιχηματισμού στον αθλητισμό εξακολουθούν να αποτελούν σημαντική έγνοια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο”.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.