Υπέρ ομοσπονδιακού νόμου στις ΗΠΑ το NBA, το MLB και το PGA

Τρεις από τις μεγαλύτερες διοργανώτριες Αρχές στον τομέα του αθλητισμού των ΗΠΑ, το NBA (μπάσκετ), το MLB (μπέιζμπολ) και το PGA Tour (γκολφ) τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας ενός ομοσπονδιακού νόμου περί στοιχήματος στις ΗΠΑ. Με κοινή τους ανακοίνωση, οι τρεις ομοσπονδίες τόνισαν την ανάγκη και τα πλεονεκτήματα ενός νόμου που θα ισχύει καθολικά σε ολόκληρη τη χώρα και θα ρυθμίζει αποτελεσματικά και αρμονικά κάθε υπάρχουσα και νέα αγορά στοιχήματος, εντός των ορίων των Πολιτειών που έχουν αποφασίσει τη νομιμοποίησή του.

Θυμίζουμε ότι, αυτή τη στιγμή και μετά την κατάργηση του ομοσπονδιακού νόμου PASPA, κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ έχει δικαίωμα να αποφασίσει αν θα νομιμοποιήσει το στοίχημα εντός των ορίων της και την υποχρέωση να θεσπίσει τους δικούς της νόμους, προκειμένου να ρυθμίσει αποτελεσματικά την αγορά. Ήδη, το στοίχημα είναι νόμιμο στις Πολιτείες των Delaware, Mississippi, New Jersey και Nevada, ενώ αναμένεται να νομιμοποιηθεί σύντομα σε Pennsylvania, New York, West Virginia και Rhode Island.

 

Η ανάγκη για ομοσπονδιακό νόμο

Όπως είναι φυσικό, οι νόμοι που έχει θεσπίσει για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος είναι σε πολλές περιπτώσεις κοινοί, αλλά έχουν και κάποιες διαφορές μεταξύ τους. Αυτές ακριβώς οι διαφορές μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, σύμφωνα με το NBA, το MLB και το PGA. Οι τρεις ομοσπονδίες τονίζουν ότι ένας ομοσπονδιακός νόμος που θα ισχύει στο σύνολο των νόμιμων στοιχηματικών αγορών των ΗΠΑ θα εξασφαλίζει αποτελεσματικότερα την προστασία των πολιτών και θα προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία στις αθλητικές διοργανώσεις.

Στον πρώτο τομέα, μάλιστα, οι τρεις ομοσπονδίες προτείνουν τη θέσπιση κατώτατου ορίου ηλικίας στα 21 έτη. Αντίστοιχα, στον δεύτερο ζητούν την υποχρεωτική χρήση επίσημων στατιστικών από κάθε στοιχηματική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του στοιχήματος. Τέλος, ζητούν και τη δημιουργία ενός αυστηρού θεσμικού πλαισίου, που θα κόβει κάθε σχέση επαγγελματιών αθλητών και στελεχών με τον τομέα του στοιχήματος.

Ένα πρώτο προσχέδιο για έναν ομοσπονδιακό νόμο που θα ρυθμίζει κάθε πτυχή του στοιχήματος στις ΗΠΑ, πάντως, έχει ήδη κατατεθεί από τον γερουσιαστή Chuck Schumer.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.