Κατά των στοιχηματικών απατών θωρακίζεται το σερβικό ποδόσφαιρο

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σερβίας (FSS) και η εταιρεία Genius Sports ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους, με σκοπό να θωρακίσουν το ποδόσφαιρο της χώρας από περιστατικά στοιχηματικής απάτης. Αναλυτικότερα, η Genius Sports θα προσφέρει στατιστικά και δεδομένα για τους αγώνες των κυριότερων σερβικών διοργανώσεων ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα θα εξετάζει αποτελέσματα και στοιχήματα, προκειμένου να εντοπίζει ύποπτα περιστατικά και παράνομες συμπεριφορές.

 

Συνεργασία για την ενημέρωση και την ακεραιότητα

Η νέα συμφωνία αφορά σε όλες τις διοργανώσεις ποδοσφαίρου, για τις οποίες είναι αρμόδια η FSS, όπως η Superliga, η Α’ Κατηγορία και το Κύπελλο. Στις παραπάνω διοργανώσεις, η Genius Sports θα παρέχει στατιστικά στοιχεία και δεδομένα, τα οποία θα είναι ελεύθερα για εμπορική εκμετάλλευση.

Τα ίδια δεδομένα, όμως, θα χρησιμοποιούνται και για τη θωράκιση του σερβικού ποδοσφαίρου από περιστατικά χειραγώγησης αγώνων και στοιχηματικής απάτης. Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι της Genius Sports θα αξιοποιούν τα δεδομένα και θα τα συγκρίνουν με τα αποτελέσματα των ερευνών της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της για το online στοίχημα. Τα στοιχεία στοιχηματισμού θα ελέγχονται για ύποπτες συμπεριφορές και θα αντιπαραβάλλονται με ύποπτες διακυμάνσεις στα στατιστικά των αγώνων ή απρόβλεπτα αποτελέσματα.

 

“Τεράστια η αξία των στατιστικών στοιχείων”

Ο γενικός γραμματέας της FSS, Jovan Šurbatović, ανέφερε για τη νέα συνεργασία με τη Genius Sports: “Είναι τεράστια η αξία των στατιστικών στοιχείων και η εκμετάλλευσή τους αποτελεί πλέον βασική ευθύνη κάθε ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Είμαι πεπεισμένος ότι τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας με τη Genius Sports θα είναι εξαιρετικά θετικά για την FSS”.

Με τη σειρά του, ο διευθυντής της Genius Sports, Steven Burton, συμπλήρωσε: “Ο ρόλος της τεχνολογίας στην εκμετάλλευση των δεδομένων στον αθλητισμό, με σκοπό την καταπολέμηση των στημένων αγώνων είναι πιο ουσιαστική από ποτέ. Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σερβίας, αναπτύσσοντας το ποδοσφαιρικό μας δίκτυο και οδηγώντας την μελλοντική ανάπτυξη των διοργανώσεων”.

Τον προηγούμενο μήνα η Genius Sports ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον προκειμένου να προστατευθεί η ακεραιότητα του αθλήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.