Νέος νόμος στην Αγγλία για τις στοιχηματικές διαφημίσεις του Μουντιάλ

Οι αρμόδιες Αρχές στην Αγγλία αναγκάζουν τις στοιχηματικές εταιρείες να αλλάξουν και πάλι τον τρόπο που θα προβάλλονται μέσω διαφημίσεων, ειδικά κατά την περίοδο του επερχόμενου Μουντιάλ στη Ρωσία. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που ανακοίνωσε η IGRG (Industry Group for Responsible Gambling), οι νέες διαφημίσεις του στοιχήματος δεν πρέπει απλά να αναφέρουν τον υπεύθυνο στοιχηματισμό σε κάποιο χρονικό σημείο, αλλά να τον αναφέρουν καθ’ όλη τη διάρκειά τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι στοιχηματικές εταιρείες που θα διαφημίζονται στην αγγλική αγορά θα πρέπει να αναφέρονται στον υπεύθυνο στοιχηματισμό και στους αρμόδιους φορείς (όπως η εκστρατεία Gamble Aware) καθ' όλη τη διάρκεια του διαφημιστικού βίντεο.

 

Οι νέοι κανονισμοί των στοιχηματικών διαφημίσεων στην Αγγλία

Σκοπός των νέων αυτών κανονισμών είναι να μην αφήσουν την στοιχηματική αγορά να εκτροχιαστεί κατά τη διάρκεια του σημαντικότερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς: του Μουντιάλ της Ρωσίας. Για αυτόν τον λόγο, θα τεθούν σε ισχύ τον ερχόμενο Ιούνιο, προκειμένου να συμπεριλάβουν τις σχετικές διαφημίσεις των στοιχηματικών εταιρειών.

Με βάση τους συγκεκριμένους κανόνες, λοιπόν, ο υπεύθυνος στοιχηματισμός θα πρέπει να αποτελεί βασικό κομμάτι του μηνύματος κάθε διαφήμισης του στοιχήματος, με συνεχή και ασταμάτητη αναφορά σε αυτόν.

 

Υπό πίεση οι διαφημίσεις των στοιχηματικών εταιρειών

Οι νέοι κανόνες αποτελούν απλά το πιο πρόσφατο παράδειγμα των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στον τομέα της διαφήμισης των στοιχηματικών εταιρειών. Άλλωστε, τους τελευταίους μήνες, οι αρμόδιες Αρχές ανακοινώνουν συνεχώς νέους περιορισμούς, με σκοπό την προστασία των καταναλωτών και πολύ περισσότερο όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Παράλληλα, έχουν απαγορεύσει διαφημίσεις εταιρειών του στοιχήματος και έχουν μοιράσει τα σχετικά πρόστιμα σε όσους κρίνεται ότι παραπλανούν με τις διαφημίσεις τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.