Προετοιμάζονται για δεύτερο lockdown οι υπηρεσίες στήριξης στη Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική σημειώνει για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 έξαρση της πανδημίας, με τους αρμόδιους να εξετάζουν αυτή τη φορά μια σειρά από περιορισμένα και τοπικά lockdown, έναντι ενός καθολικού. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένας από τους τομείς που θα επηρεαστεί (μαζί με εκείνον των τυχερών παιχνιδιών) είναι οι υπηρεσίες στήριξης των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Οι υπεύθυνοι των φορέων που απασχολούνται στον συγκεκριμένο τομέα, όπως η SARGF, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει στήριξη στους παίχτες που έχουν εθιστεί από τον τζόγο, έχουν ήδη προετοιμαστεί για τις δυσκολίες που θα προκύψουν από ένα νέο lockdown, κυρίως χάρη στην εμπειρία που απέκτησαν κατά την άνοιξη.

 

Οι εναλλακτικές μέθοδοι στήριξης της SARGF

Οι υπεύθυνοι της SARGF έχουν παρατηρήσει ότι στην περίοδο του lockdown αυξάνονται σημαντικά οι διαφημίσεις των ιστοσελίδων online τυχερών παιχνιδιών (οι οποίες, όμως, λειτουργούν παράνομα στη χώρα), με αποτέλεσμα πολλοί εθισμένοι να αντιμετωπίζουν συνεχόμενους πειρασμούς. Παράλληλα, οι άνθρωποι αυτοί δε μπορούν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της SARGF, ώστε να αναζητήσουν τη βοήθεια των ειδικών.

Για αυτό το λόγο, οι υπεύθυνοι της μη κερδοσκοπικής έχουν φροντίσει, ήδη από το προηγούμενο lockdown, να προσφέρουν εναλλακτικές μεθόδους στήριξης και θεραπείας. Οι συνεδρίες που διεξάγονταν με φυσική παρουσία των εθισμένων έχουν πλέον αντικατασταθεί από online συνεδρίες (μέσω Skype, Zoom και WhatsApp μεταξύ άλλων) και τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ η παρουσία των μηνυμάτων υπεύθυνου στοιχηματισμού και στήριξης όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα έχει ενισχυθεί σημαντικά στο διαδίκτυο, όπου οι εθισμένοι μπορούν να συναντήσουν πολλούς πειρασμούς.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, πάντως, οι δυσκολίες που προκαλεί το lockdown στους ίδιους, αλλά και στους εθισμένους παίχτες, ευθύνονται για καθυστέρηση της προόδου των θεραπειών, αλλά και για πολλές υποτροπές. Ωστόσο, είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις και να παραμείνουν στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.