Ο στιγματισμός ανακόπτει τη θεραπεία εθισμένων γυναικών στο τζόγο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η GambleAware, μία από τις κορυφαίες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που επικεντρώνονται στην καταπολέμηση του εθισμού στον τζόγο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, η οποία είχε σκοπό να κατανοήσει καλύτερα τη σχέση και τις εμπειρίες των γυναικών σε σχέση με τα τυχερά παιχνίδια. Από τη συγκεκριμένη έρευνα προέκυψαν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι αυτό που θέλει μεγάλο ποσοστό των γυναικών που αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο να μη θέλει να στιγματιστεί.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, μάλιστα, οι γυναίκες βιώνουν με διαφορετικό τρόπο τον εθισμό στον τζόγο, σε σχέση με τους άντρες, ειδικά σε πιο συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι μειονότητες.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας της GambleAware

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε η GambleAware στη δημοσιότητα, το 39% των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο δε θέλουν να αναζητήσουν συμβουλές ή θεραπεία, αφού δε θέλουν να στιγματιστούν ως εθισμένες. Το ποσοστό αυτών των γυναικών είναι πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των ανδρών, που δεν ξεπερνά το 22%. Από τις παραπάνω γυναίκες, πάντως, το 20% δήλωσε ότι θα αναζητούσε βοήθεια, υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να το κάνει ανώνυμα και εμπιστευτικά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό των γυναικών που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα εθισμού στον τζόγο ανήκει σε μειονότητες. Πρόκειται για το 35%. Αντίθετα, εκτός των μειονοτήτων, μόλις το 12% αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εθισμού. Κάτι ανάλογο, πάντως, συμβαίνει και με τους άντρες, με το 29% να ανήκει σε μειονότητες και το 12% όχι.

Η έρευνα, πάντως, δεν επικεντρώθηκε μόνο στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, αλλά και σε εκείνες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των προβλημάτων κάποιου άλλου. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ένα ποσοστό 8% που έχει επηρεαστεί από τον εθισμό άλλων, με το 16% του ποσοστού αυτού να ανήκει σε μειονότητες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.