Αυξήθηκε το ποσοστό εθισμένων παιχτών στα τυχερά παιχνίδια της Γαλλίας

Η Γαλλία έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα έρευνα, η οποία εξετάζει τις συνήθειες των παιχτών τυχερών παιχνιδιών. Πρόκειται για την τρίτη τέτοια έρευνα τα τελευταία χρόνια, αφού είχαν προηγηθεί άλλες δύο, το 2010 και το 2014. Στη νέα έρευνα φαίνεται ότι η συνολική συμμετοχή των παιχτών σε τυχερά παιχνίδια έχει μειωθεί, μα από την άλλη, έχουν αυξηθεί οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, αλλά και τα ποσά που ξοδεύουν οι συγκεκριμένοι παίχτες.

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2019, με ερωτηματολόγια προς 10.000 ενήλικες, με πρωτοβουλία της ODJ, του κρατικού φορέα που διενεργεί τέτοιου είδους έρευνες στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών.

 

Τα συμπεράσματα της έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα της ODJ, το 47,2% των Γάλλων συμμετείχε σε κάποιο τυχερό παιχνίδι τον τελευταίο χρόνο. Το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί, σε σχέση με το 2014, κατά 10%. Παράλληλα, η συχνή συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια έχει επίσης μειωθεί, αφού μόλις το 1,2% ασχολείται σε καθημερινή βάση, σε αντίθεση με το 28,6% που ασχολείται σε εβδομαδιαία βάση.

Όσο για το δημοφιλέστερο τυχερό παιχνίδι, αυτό είναι οι λοταρίες, με ποσοστό συμμετοχής στο 65% (72,3% ήταν το ίδιο ποσοστό το 2014). Ακολουθούν τα παιχνίδια άμεσης νίκης, με ποσοστό 59,6%. Το μόνο τυχερό παιχνίδι που σημείωσε αύξηση, σε σχέση με το 2014, ήταν το στοίχημα, του οποίου το ποσοστό άγγιξε το 11% - αύξηση 66,7%, σε σχέση με το 6,6% του 2014.

Όσον αφορά στους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, τα νέα από τη  γαλλική αγορά δεν είναι θετικά. Με βάση τις απαντήσεις των ερωτηματολογίων, οι αρμόδιοι έκριναν ότι το 4,4% των παιχτών κινδυνεύει να αποκτήσει προβλήματα εθισμού στον τζόγο (αύξηση από το 3,8% του 2014), αλλά και ότι το 1,6% των παιχτών αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα. Πρόκειται για περίπου 1 εκατομμύριο που βρίσκεται σε κίνδυνο και 370.000 περίπου παίχτες που ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα, με το σύνολο των παιχτών αυτών να ευθύνεται για το 40% του τζόγου των τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.