Τριπλασιάστηκαν οι κίνδυνοι κυβερνοεπιθέσεων σε στοιχηματικές ιστοσελίδες κατά το EURO

Η εταιρεία προστασίας ψηφιακών δεδομένων και ψηφιακής ασφαλείας Imperva ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας, η οποία δείχνει ότι οι κίνδυνοι κυβερνοεπιθέσεων σε στοιχηματικές ιστοσελίδες σχεδόν τριπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του EURO! Οι υπεύθυνοι της εταιρείας έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου και κάλεσαν τις ιστοσελίδες στοιχήματος να σπεύσουν και να ασφαλίσουν αποτελεσματικότερα τα συστήματά τους και τους λογαριασμούς των μελών τους.

Οι επιτυχημένες και μη κυβερνοεπιθέσεις στις στοιχηματικές ιστοσελίδες κατά τη διάρκεια του EURO είχαν, φυσικά, έναν και μόνο σκοπό: την παραβίαση των λογαριασμών των παιχτών του στοιχήματος και την κλοπή των χρημάτων τους. Συνήθως, αυτές οι επιθέσεις ξεκινούν με την επίσκεψη ενός bot στην ιστοσελίδα, ενός αυτοματοποιημένου προγράμματος που προσποιείται τον πραγματικό άνθρωπο και σκοπό έχει να παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας. Και η εμφάνιση αυτών των bots αυξήθηκε σε σημαντικό βαθμό τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Οι απειλές που εντόπισε η Imperva

Σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Imperva, ειδικά τις ημέρες πριν τους αγώνες της Εθνικής Αγγλίας (η οποία ήταν από τις δημοφιλέστερες ομάδες της διοργάνωσης), η αύξηση στις επισκέψεις των bots αυξανόταν σημαντικά, από δύο έως και τρεις φορές. Τα bots αυτά είχαν σκοπό να αναλάβουν τον έλεγχο ενός τμήματος μιας στοιχηματικής ιστοσελίδας και να εξαπατήσουν τους παίχτες, ώστε να τους αποκαλύψουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους.

Η μεγαλύτερη κινητικότητα, σύμφωνα με την Imperva, εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ τεράστια αύξηση σημειώθηκε και στη Γερμανία. Παράλληλα, όσο το EURO προχωρούσε σε επόμενες φάσεις (16, προημιτελικοί, ημιτελικοί, τελικός), τόσο αυξανόταν και η κίνηση των bots και οι κίνδυνοι που είχαν να αντιμετωπίσουν οι παίχτες του στοιχήματος.

Σύμφωνα με την Imperva, τέλος, η τεράστια αύξηση των bots στο EURO δεν αποτέλεσε εξαίρεση, αλλά φυσική συνέχεια της συνολικής τάσης των τελευταίων μηνών. Σύμφωνα με άλλη έρευνα, άλλωστε, η δραστηριότητα των bots ευθύνεται για το ¼ του συνόλου της κίνησης στο διαδίκτυο, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο επίπεδο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.