Αποτελεσματικό το νέο κινέζικο σύστημα καταγγελιών παράνομων ιστοσελίδων

Η Κίνα ενισχύει συχνά τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση του παράνομου online στοιχήματος και των υπόλοιπων μη αδειοδοτημένων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου και έχει επιβάλει μεταξύ άλλων αυστηρά πρόστιμα, αλλά και αφαίρεση διαβατηρίων σε Κινέζους πολίτες που εργάζονται σε ιστοσελίδες τέτοιου τύπου στο εξωτερικό. Μια από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες της είναι ένα σύστημα καταγγελιών, μέσω των online μηχανών αναζητήσεων, το οποίο έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένο.

Μέσω του νέου αυτού συστήματος, οι Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να καταγγέλλουν στις μηχανές αναζήτησης τις παράνομες ιστοσελίδες. Οι μηχανές αναζήτησης, με τη σειρά τους, παραδίδουν τις λίστες με τις καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες προχωρούν στο κλείσιμο και στη δίωξη των ιστοσελίδων.

 

Πάνω από ένα εκατομμύριο καταγγελίες κατά το πρώτο τρίμηνο

Θυμίζουμε ότι στην Κίνα είναι παράνομες όλες οι ιστοσελίδες με στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια, με αποτέλεσμα το έργο των αρμόδιων διωκτικών Αρχών να είναι δύσκολο. Όπως φαίνεται, όπως το συγκεκριμένο σύστημα καταγγελιών έχει επιτυχία, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από ένα εκατομμύριο καταγγελίες κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021.

Οι καταγγελίες κατατέθηκαν αρχικά στις κινεζικές μηχανές αναζήτησης, όπως οι Baidu, Sogo, 360 Browser και Huawei Browser και έπειτα μεταφέρθηκαν στις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου να αναλάβουν δράση. Στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμμετέχουν όλες οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης που λειτουργούν στην Κίνα και ήδη σχεδόν οι μισές καταγγελίες έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους των παράνομων ιστοσελίδων να αποχωρήσουν από την Κίνα.


 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.