Τους νόμους και τις προοπτικές του στοιχήματος ερευνούν οι ινδικές Αρχές

Οι ινδικές Αρχές ανέθεσαν σε μια νομική επιτροπή, η οποία επιφορτίζεται συνήθως το έργο διερεύνησης θεμάτων που χρήζουν νομικής αναδιάρθρωσης, να εξετάσουν το θέμα του στοιχήματος και του τζόγου γενικότερα. Η επιτροπή θα κληθεί να απαντήσει μετά την ολοκλήρωση της έρευνας το αν η νομιμοποίηση του τζόγου και του στοιχήματος (που διαχωρίζονται σύμφωνα με τον ινδικό νόμο) μπορεί να ωφελήσει τους παίχτες και το Δημόσιο.

 

Πολυεπίπεδη έρευνα για τον τζόγο και το στοίχημα

Η αρμόδια επιτροπή, λοιπόν, καλείται να ερευνήσει διαφορετικές πτυχές του στοιχήματος και του τζόγου γενικότερα. Τα τρία μέλη της θα ερευνήσουν το πώς άλλες χώρες ρυθμίζουν τις αγορές τους σε αυτόν τον τομέα, το πώς οι Ινδοί πολίτες συμμετέχουν σε δραστηριότητες παράνομου τζόγου και το πώς επηρεάζουν το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον ο νόμιμος και ο παράνομος τζόγος. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της έρευνας ζητούν και τη βοήθεια των παιχτών, οι οποίοι καλούνται να μοιραστούν εμπειρίες και γνώμες πάνω στον τζόγο και στο στοίχημα.

Το στοίχημα, πάντως, διαχωρίζεται στην έρευνα από τις υπόλοιπες μορφές τυχερών παιχνιδιών, κάτι που συμβαίνει και σε νομικό επίπεδο. Αν και η έρευνα αφορά κυρίως στον τζόγο (που νομικά καλύπτει μόνο τα παιχνίδια του καζίνο και το bingo), οι υπεύθυνοι θα την επεκτείνουν και στο στοίχημα, καθώς θεωρούν ότι η σχέση ανάμεσα στα δύο είναι αδιαμφισβήτητη.

Το τέλος της έρευνας και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτή μπορεί να προκαλέσουν μικρότερες ή μεγαλύτερες αλλαγές στους αυστηρούς νόμους της χώρας, περί απαγόρευσης των τυχερών παιχνιδιών.

 

Οι ισχύοντες νόμοι στην Ινδία

Η αγορά του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών στην Ινδία ρυθμίζεται τα τελευταία 150 (!) χρόνια από έναν νόμο του 1867. Ο συγκεκριμένος νόμος απαγορεύει κάθε είδους τυχερό παιχνίδι, αλλά αφήνει δύο παράθυρα: πρώτον, διαχωρίζει το στοίχημα από τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια και δεύτερον επιτρέπει σε περιφέρειες της χώρας να αποφασίσουν μόνες αν θα νομιμοποιήσουν ή όχι τον τζόγο.

Αποτέλεσμα του πρώτου είναι ο στοιχηματισμός σε κάποια αθλήματα (όπως οι ιπποδρομίες) να θεωρείται νόμιμος. Και αποτέλεσμα του δεύτερου είναι ο τζόγος να έχει νομιμοποιηθεί σε περιφέρειες όπως οι Goa, Daman και Sikkim. Αν, πάντως, η έρευνα της αρμόδιας επιτροπής επιτρέψει μεταρρυθμίσεις στο νόμο, η αγορά του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών (επίγειων και online) αναμένεται να μεταμορφωθεί.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.