Αντίθετη στις σουηδικές προτάσεις για την αγορά τυχερών παιχνιδιών η EGBA

Η EGBA (European Gaming and Betting Association), το εμπορικό όργανο των νόμιμων εταιρειών τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, τάχθηκε κατά των νέων προτάσεων που κατέθεσε η αρμόδια επιτροπή στη Σουηδία, τονίζοντας ότι οι συνεχείς παρεμβάσεις στην αγορά και η υιοθέτηση νέων και αυστηρότερων περιορισμών ενισχύει περισσότερο τα παράνομα τυχερά παιχνίδια. Οι υπεύθυνοι κλήθηκαν να σχολιάσουν τις νέες προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής και ζήτησαν από τους αρμόδιους να μην τις εφαρμόσουν.

Θυμίζουμε ότι η Spelmarknadsutredningen, η επιτροπή που δημιουργήθηκε για την αξιολόγηση της λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη Σουηδία, πρότεινε νέους περιορισμούς στη λειτουργία της αγοράς, με σημαντικότερους την μονιμοποίηση των ανώτατων ορίων καταθέσεων και την απαγόρευση των διαφημίσεων online τυχερών παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Τα σχόλια της EGBA για τις σουηδικές προτάσεις

Η EGBA δήλωσε αντίθετη στις προτάσεις της Spelmarknadsutredningen, ειδικά σε εκείνες που αφορούν στα όρια καταθέσεων και στην απαγόρευση διαφημίσεων. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, άλλωστε, και τα δύο μέτρα μπορούν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσουν. Η EGBA τόνισε ότι θεωρεί πως η αρμόδια επιτροπή έχει στο νου της την προστασία των παιχτών, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι η ενίσχυση της αγοράς παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

Όσον αφορά στα ανώτατα όρια καταθέσεων, η EGBA πιστεύει ότι δε θα καταφέρουν να προστατέψουν αποτελεσματικά τους παίχτες. Παράλληλα, θα δημιουργήσουν ένα αθέμιτο πλεονέκτημα για τις παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, οι οποίες δε θα έχουν την υποχρέωση να επιβάλλουν όρια και θα είναι προτιμότερες από πολλούς παίχτες. Όσο για την απαγόρευση των διαφημίσεων τυχερών παιχνιδιών από τις 6 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, η EGBA θεωρεί ότι, όχι μόνο δε θα προστατέψει τους παίχτες, αλλά θα ενισχύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σουηδικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Σύμφωνα με την EGBA, οι Σουηδοί παίχτες έχουν ήδη πρόβλημα στο να ξεχωρίζουν τις νόμιμες από τις παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών (πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι μόλις το 5% γνωρίζει πώς!) και η απουσία διαφημιστικής προβολής των νόμιμων ιστοσελίδων απλά θα ενισχύσει αυτό το πρόβλημα.

Τέλος να θυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η EGBA διαφωνεί με τα μέτρα που επιβάλει η σουηδική αρμόδια Αρχή.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.