Μνημόνιο συνεργασίας και αμοιβαίας ανάμεσα σε ευρωπαϊκές ενώσεις τυχερών παιχνιδιών

Μια σειρά από ευρωπαϊκές ενώσεις τυχερών παιχνιδιών προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στις αγορές της Ευρώπης. Το βασικότερο συμφέρον που θα ενισχυθεί από τη συγκεκριμένη συνεργασία δεν είναι άλλο από την καταπολέμηση των παράνομων online τυχερών παιχνιδιών, τα οποία θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο, αν τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος της Ε.Ε. για τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Ο νέος νόμος έχει λάβει την αμέριστη στήριξη των περισσότερων ευρωπαϊκών ενώσεων τυχερών παιχνιδιών, αφού θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την προώθηση και πώληση ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχονται χωρίς τις απαραίτητες άδειες. Όπως είναι φυσικό, οι περισσότερες ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών θέλουν αυτό το νόμο και η συνεργασία ανάμεσα στους σχετικούς φορείς θα βοηθήσει σημαντικά στην τελική απόφαση για την έγκρισή του.

 

Οι συνεργασίες των ευρωπαϊκών ενώσεων τυχερών παιχνιδιών

Αναλυτικότερα, ευρωπαϊκές ενώσεις όπως οι European Casino Association (ECA), European Lotteries (EL) και World Tote Association υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας, με τον τίτλο Συμμαχία Εναντίον των Παράνομων Παιχνιδιών, με βασικό στόχο τη στήριξη του νέου νόμου και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη της συμμαχίας, η ψήφιση και υιοθέτηση του νέου νόμου θα πραγματοποιήσει ένα σημαντικό πλήγμα στα παράνομα τυχερά παιχνίδια. Αν και ο νόμος δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου, εντατικοποιεί τους ελέγχους στη λειτουργία ψηφιακών επιχειρήσεων και στην προώθηση και πώληση παράνομων ψηφιακών υπηρεσιών, γεγονός που σημαίνει πως θα δυσκολέψει το έργο όσων ιστοσελίδων προσφέρουν τυχερά παιχνίδια χωρίς άδεια. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, κομβικής σημασίας είναι τα άρθρα που αφορούν στην προώθηση παράνομων υπηρεσιών στα social media και άλλους διαφημιστικούς κύκλους. Αυτό, άλλωστε, είναι και το βασικό κενό του σημερινού ευρωπαϊκού νόμου για τις παράνομες ψηφιακές υπηρεσίες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.