Αυξήθηκαν τα έσοδα της ισπανικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών κατά το πρώτο τρίμηνο

Η ισπανική αγορά online τυχερών παιχνιδιών διένυσε μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021, με τα έσοδά της να αυξάνονται, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα έσοδα της αγοράς αυξήθηκαν, όχι μόνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, αλλά και σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο, το τέταρτο του 2020.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των εσόδων έπαιξαν οι επιδόσεις του στοιχήματος, το οποίο εξασφάλισε μεν τα περισσότερα έσοδα, αλλά εξασφάλισε μικρότερο μερίδιο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό.

 

Οι οικονομικές επιδόσεις της ισπανικής αγοράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Ισπανίας, η DGOJ (Dirección General de Ordenación del Juego), τα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 άγγιξαν τα 240,1 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 10,2%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020, ενώ σημειώθηκε και αύξηση κατά 3,8%, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η αύξηση των ενεργών λογαριασμών (22,7%), αλλά και η αύξηση καταθέσεων και αναλήψεων χρημάτων από τις ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών (6,1% και 6,4% αντίστοιχα.

Τα περισσότερα έσοδα της online αγοράς προήλθαν από το στοίχημα. Συγκεκριμένα, το online στοίχημα επέφερε έσοδα ύψους 110,3 εκατομμυρίων ευρώ, εξασφαλίζοντας το 45,6% της αγοράς. Το μερίδιο αυτό είναι το υψηλότερο για το πρώτο τρίμηνο του 2021, αλλά είναι μικρότερο από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, που άγγιζε το 50,4%. Ωστόσο, είναι υψηλότερο κατά 6,5% από το μερίδιο του τέταρτου τριμήνου του 2020.

Τα online καζίνο, από την άλλη, εξασφάλισαν έσοδα 99,5 εκατομμυρίων ευρώ, εξασφαλίζοντας μερίδιο 41,4% στην αγορά. Τέλος, το online πόκερ απέφερε έσοδα 25 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το bingo έσοδα 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.