Εναντίον των στοιχημάτων στις εκλογές οι Φιλιππίνες

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο και, όπως συμβαίνει σε κάθε χώρα, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, πολλές εταιρείες στοιχήματος (νόμιμες και παράνομες) προσφέρουν ήδη σχετικά στοιχήματα για την εκλογική αναμέτρηση της 13ης Μαΐου. Ωστόσο, οι αρμόδιες Αρχές εξέφρασαν την ισχυρή αντίθεσή τους στην ύπαρξη τέτοιων στοιχημάτων, χαρακτηρίζοντάς τη, μάλιστα, αδίκημα εναντίον της εκλογικής διαδικασίας.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο επικαφελής της Επιτροπής Εκλογών (Comelec) των Φιλιππίνων, Marlon Casquejo. Παρόλο που θεωρεί αδίκημα τον στοιχηματισμό στις εκλογές, όμως, ο Casquejo παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές.

 

Οι διαφωνίες των αρμοδίων για το στοίχημα στις εκλογές

Ο επικεφαλής της Comelec δήλωσε πρόσφατα ότι ο στοιχηματισμός στις εκλογές μπορεί να βλάψει την εκλογική διαδικασία και για αυτό το λόγο θεωρεί αδίκημα κάθε στοίχημα που θα τοποθετεί στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ανέφερε, μάλιστα, ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται και από το νόμο περί εκλογικής διαδικασίας.

Ωστόσο, παραδέχθηκε παράλληλα ότι δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν, να περιοριστούν ή να τιμωρηθούν τέτιου είδους συμπεριφορές. Όπως τόνισε, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος του φαινομένου είναι μέσω καταγγελιών τρίτων.

Θυμίζουμε ότι στις Φιλιππίνες είναι νόμιμο το στοίχημα, υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις. Δικαίωμα στην αγορά στοιχήματος έχουν μόνον επιλεγμένες επικράτειες της χώρας, ενώ οι εταιρείες στοιχήματος που έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια έχουν να αντιμετωπίσουν σημαντικούς περιορισμούς, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση τοποθέτησης στοιχημάτων στην πολιτική. Ωστόσο, ο έλεγχος και ο περιορισμός των παραβάσεων, αλλά και του παράνομου στοιχήματος, αποτελούν ένα εξαιρετικά δύσκολο καθήκον για τις αρμόδιες Αρχές.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.