Νέα πρόταση για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Πολιτεία του Kentucky

Το Kentucky παραμένει μία από τις Πολιτείες των ΗΠΑ που, ενώ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να νομιμοποιήσει το στοίχημα, εξακολουθεί να μην έχει καταλήξει στους σχετικούς νόμους. Το 2020, ο Αντιπρόσωπος Adam Koenig είχε καταθέσει ένα σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο όμως δεν προχώρησε, εξαιτίας και των προβλημάτων που αντιμετώπισε η Πολιτεία με την εξάπλωση της πανδημίας.

Για αυτό το λόγο, ο ίδιος Αντιπρόσωπος επέστρεψε με ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στο Kentucky. Το νέο νομοσχέδιο, μάλιστα, προτείνει, εκτός από τη νομιμοποίηση του επίγειου και online στοιχήματος, και τη νομιμοποίηση των fantasy sports και του online πόκερ.

 

Το νέο νομοσχέδιο για το νόμιμο στοίχημα στο Kentucky

Σκοπός του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο Koenig είναι να νομιμοποιήσει τρία τυχερά παιχνίδια στο Kentucky: το στοίχημα (επίγειο και online, το online πόκερ και τα fantasy sports). Αν το νομοσχέδιο εγκριθεί και δημιουργηθεί μια αγορά τυχερών παιχνιδιών στο Kentucky, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να αιτηθούν για μια από τις άδειες που θα μοιράσουν οι αρμόδιες Αρχές. Στο νομοσχέδιο, μάλιστα, προτείνεται να αναλάβει τη ρύθμιση της αγοράς η Kentucky Horse Racing Commission.

Στην περίπτωση του στοιχήματος, κάθε άδεια θα κοστίζει 500.000 δολάρια, συν 50.000 δολάρια κάθε χρόνο. Οι αδειοδοτημένες εταιρείες στοιχήματος θα πληρώνουν φόρο 9,75% επί των εσόδων τους από το επίγειο στοίχημα και 14,25% από το online. Επίσης, θα πληρώνουν έναν επιπλέον φόρο 0,5% επί των εσόδων τους, για την ενίσχυση του αθλητισμού.  

Αντίστοιχα, όσες εταιρείες θέλουν να προσφέρουν fantasy sports θα πληρώνουν 5.000 δολάρια για μια άδεια, συν 6% των εσόδων τους κάθε χρόνο για να την ανανεώσουν. Μια άδεια online πόκερ, τέλος, θα κοστίζει 250.000 δολάρια συν 10.000 για κάθε χρόνο ανανέωσης. Οι εταιρείες που θα προσφέρουν online πόκερ θα φορολογούνται με το 6,75% των εσόδων τους.

Το νομοσχέδιο, τέλος, προτείνει την έναρξη λειτουργίας της αγοράς την 1η Ιανουαρίου του 2023.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.