Προχωρά η απελευθέρωση της αγοράς στοιχήματος στη Βραζιλία

Η Βραζιλία είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο Φεβρουάριο την πρόθεσή της να απελευθερώσει την αγορά στοιχήματος και οι αρμόδιοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα, προκειμένου να επιτρέψουν τη νόμιμη τοποθέτηση στοιχημάτων, στον επίγειο και στον online τομέα. Ο πρόεδρος της χώρας, Jair Bolsonaro, υπέγραψε το διάταγμα που προσθέτει τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων της κυβέρνησης και έχουν ήδη επιλεγεί οι φορείς που θα αναλάβουν τη διαδικασία αδειοδότησης των ενδιαφερόμενων εταιρειών.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που οδήγησαν τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση είναι τα χρήματα που φεύγουν στο εξωτερικό μέσω του παράνομου online στοιχήματος. Όταν το στοίχημα νομιμοποιηθεί, τα δημόσια ταμεία θα εισπράττουν μεταξύ άλλων και έναν φόρο 3% επί του τζίρου των στοιχηματικών εταιρειών.

 

Οι νέες εξελίξεις για την αγορά στοιχήματος της Βραζιλίας

Μόλις το προεδρικό διάταγμα υπογράφηκε από τον Bolsonaro, οι αρμόδιοι έσπευσαν να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν. Σύντομα, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για μία από τις άδειες, την οποία θα αναλάβουν από κοινού η κρατική τράπεζα Banco Nacional de Desenvolvimento Econômico e Social (BNDES) και το υπουργείο Οικονομικών. Η διαδικασία που θα ανακοινώσουν οι δύο φορείς αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή που ακολουθήθηκε κατά την ιδιωτικοποίηση της Lotex, της κρατικής εταιρείας λαχείων της Βραζιλίας.

Το προεδρικό διάταγμα, τέλος, αναφέρει και κάποιες βασικές λεπτομέρειες για τη λειτουργία της αγοράς, με πρώτη από αυτές την έκδοση απεριόριστου αριθμού αδειών. Αν και αρχικά οι αρμόδιοι είχαν αποφασίσει να εκδώσουν περιορισμένο αριθμό αδειών, τελικά αποφάσισαν να επιτρέψουν μεγαλύτερη ανάπτυξη της αγοράς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, πάντως, η αγορά νόμιμου στοιχήματος της Βραζιλίας θα κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο 2021 και όχι στα τέλη του 2020, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.