Δεν σχεδιάζει άμεση απελευθέρωση του στοιχήματος η Ινδία

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ινδίας, Vijay Goel, δήλωσε προσωπικά πως δεν υπάρχουν σχέδια από τις ινδικές Αρχές, προκειμένου να απελευθερωθεί στο άμεσο μέλλον το αθλητικό στοίχημα. Απαντώντας σε δημοσιεύματα που ήθελαν τους αρμόδιους να εξετάζουν άμεση απελευθέρωση της αγοράς, ο υπουργός δήλωσε στα ινδικά ΜΜΕ πως το υπουργείο Αθλητισμού δεν έχει πραγματοποιήσει σχετική πρόταση. Βέβαια, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν συζητήσεις για την προοπτική της απελευθέρωσης της αγοράς, ανάμεσα σε μέλη της κυβέρνησης και αθλητικούς παράγοντες.

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε πως είναι προσωπικά αντίθετος στο ενδεχόμενο της πλήρους απελευθέρωσης του στοιχήματος στη χώρα, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στο σύνολο της κυβέρνησης.

 

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή

Μπορεί, βέβαια, ο υπουργός Αθλητισμού να διέψευσε τα δημοσιεύματα και να δήλωσε αντίθετος στην προοπτική της απελευθέρωσης της αγοράς του στοιχήματος, αλλά οι φορείς της χώρας δεν έχουν παραδώσει τα όπλα. Ήδη, η Ομοσπονδία Παιχνιδιών Ινδίας (AIGF) απέστειλε στη Νομική Επιτροπή της χώρας μια έρευνα που αναφέρει λεπτομερώς όλα τα νομικά και μη εφόδια που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου για το στοίχημα. Η εν λόγω έρευνα προτείνει ένα βασικό κεντρικό νομοθετικό πλαίσιο που θα ισχύει για το επίγειο και το online στοίχημα, καθώς και τη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Παιγνίων.

 

Παραμένει φως στον ορίζοντα

Άλλωστε, η ίδια η ινδική κυβέρνηση ανέθεσε στις δύο πλευρές να συνεργαστούν, προκειμένου να εξετάσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας ελεύθερης αγοράς στοιχήματος. Και η ίδια η κυβέρνηση λέγεται πως ενδεχομένως ζητήσει τις συμβουλές της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου (σε περίπτωση που θα αποφασίσουν απελευθέρωση της αγοράς) να αντιγράψουν το επιτυχημένο βρετανικό μοντέλο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.