Την απαγόρευση στοιχηματισμού στις λοταρίες εξετάζει η Ιρλανδία

Η Ιρλανδία διατηρεί μια από τις πιο ελεύθερες (αλλά και ανοργάνωτες) αγορές τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο και οι αρμόδιοι εξετάζουν τον τελευταίο καιρό μια σειρά από περιορισμούς και απαγορεύσεις που θα φέρουν τάξη στη λειτουργία της και θα προστατεύουν καλύτερα τους παίχτες, αλλά και κάποια οφέλη που προέρχονται από συγκεκριμένες πτυχές των τυχερών παιχνιδιών. Όπως φαίνεται, ένας νέος τέτοιος περιορισμός που εξετάζεται από την κυβέρνηση σκοπεύει να προστατέψει τον κοινωνικό χαρακτήρα των νόμιμων λοταριών.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών της Ιρλανδίας, έχει ήδη προτείνει την απαγόρευση του στοιχηματισμού στα αποτελέσματα των λοταριών, προκειμένου να προστατεύεται, μεταξύ άλλων ο κοινωνικός χαρακτήρας των κληρώσεων. Άλλωστε, η κρατική εταιρεία που έχει το μονοπώλιο αυτών των κληρώσεων προσφέρει σημαντικό μερίδιο των εσόδων της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Τα σχέδια για την απαγόρευση στοιχηματισμού στις λοταρίες

Οι Ιρλανδοί μπορούν να διεκδικήσουν με δύο τρόπους χρήματα από τα αποτελέσματα των λοταριών που διεξάγονται σε εθνικό επίπεδο. Ο πρώτος είναι να αγοράσουν έναν λαχνό, είτε μέσω κάποιου πρακτορείου είτε ψηφιακά, και να συμμετάσχουν κανονικά στην κλήρωση. Ο δεύτερος είναι να στοιχηματίσουν (μέσω κάποιας νόμιμης στοιχηματικής ιστοσελίδας) στους αριθμούς που θα προκύψουν από τις κληρώσεις). Και στις δύο περιπτώσεις, μπορούν να διεκδικήσουν μικρά ή μεγάλα κέρδη, εφόσον προβλέψουν σωστά.

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο μεθόδους, όμως, είναι το πώς χρησιμοποιούνται τα έσοδα. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες ανήκουν σε εταιρείες που πληρώνουν μεν φόρους και ενισχύουν την ιρλανδική οικονομία, αλλά η κρατική εταιρεία διεξαγωγής των λοταριών είναι μεταξύ άλλων υποχρεωμένη να προσφέρει μερίδιο των εσόδων της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών, Michael McGrath, λοιπόν, υποστηρίζει ότι η δυνατότητα στοιχηματισμού στα νούμερα των κληρώσεων, χωρίς την αγορά λαχνών, προκαλεί μείωση εσόδων στην κρατική εταιρεία και στερεί χρήματα από τους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Και για αυτό το λόγο, προτείνει την απαγόρευση του στοιχηματισμού στις κληρώσεις, έχοντας ήδη εξασφαλίσει στήριξη από μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου της χώρας.

Τέλος να θυμίσουμε πως Premier Lotteries Ireland πριν από πολύ καιρό είχε προτείνει την απαγόρευση στοιχηματισμού στα αποτελέσματα των λοταριών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.