Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι UKGC και Spelinspektionen

Οι αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας υπέγραψαν πριν μερικές ημέρες μνημόνιο συνεργασίας, που θα ενισχύσει τις προσπάθειες καταπολέμησης του παράνομου στοιχήματος, αλλά και βελτίωσης της λειτουργίας της αγοράς στοιχήματος στις δύο χώρες. Οι UKGC και Spelinspektionen υπέγραψαν το νέο μνημόνιο, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τις 11 Νοεμβρίου.

Όπως είναι φυσικό, μεγάλος κερδισμένος αυτής της νέας συμφωνίας είναι η Spelinspektionen. Αν και ρυθμίζει εδώ και χρόνια την σουηδική αγορά, έως πρόσφατα ίσχυε κρατικό μονοπώλιο στη χώρα. Πλέον, όμως, με την αγορά online στοιχήματος να έχει γιγαντωθεί από τον Ιανουάριο του 2019, η σουηδική Αρχή θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία της UKGC.

 

Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο συνεργασίας;

Σύμφωνα με το κείμενο που υπέγραψαν οι UKGC και Spelinspektionen, οι δύο αρμόδιες Αρχές θα συνεργαστούν στενά σε τομείς, όπως οι γενικές πολιτικές λειτουργίας των αντίστοιχων αγορών τους, οι νόμοι που τις διέπουν και οι διαδικασίες που καλούνται να ολοκληρώσουν οι ανεξάρτητοι φορείς. Οι δυο τους, μάλιστα, θα ανακοινώσουν σύντομα μια σειρά από κοινές πολιτικές ρύθμισης των αγορών των δύο χωρών, ενώ καθεμία θα βοηθά και θα ενισχύει την άλλη σε τομείς που απαιτείται. Παράλληλα, οι αρμόδιοι θα μοιράζονται και πληροφορίες σχετικές με παράνομες δραστηριότητες, από τη δραστηριοποίηση μιας στοιχηματικής εταιρείας χωρίς άδεια έως και περιστατικά ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

 

Οι δηλώσεις των δύο πλευρών

Ο CEO της UKGC, Neil McArthur, δήλωσε για τη νέα συνεργασία: “Έχουμε άριστες σχέσεις με πολλές ρυθμιστικές Αρχές ανά τον κόσμο και η νέα συμφωνία μας με τη σουηδική Αρχή θα μας δώσει περισσότερες ευκαιρίες να μοιραστούμε τις επιτυχημένες μεθόδους μας σε νομικά θέματα, να συνεργαστούμε στενά και να αναλάβουμε κοινή δράση όπου χρειάζεται”.

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια της Spelinspektonen, Camilla Rosenberg, δήλωσε: “Είναι μια σημαντική συμφωνία για εμάς. Έχουμε κοινά ενδιαφέροντα σε τόσους πολλούς τομείς. Ανοίγοντας τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των δύο Αρχών, γινόμαστε ισχυρότεροι. Αυτή είναι μόνο η αρχή μιας ευρείας και μακροχρόνιας συνεργασίας, η οποία έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενες, όπως αυτές με τις Αρχές της Μάλτας και του Γιβραλτάρ”. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.