Νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Πολιτεία του Vermont

Οι αρμόδιοι στο Vermont έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου να προστεθεί η Πολιτεία στη λίστα εκείνων που έχουν νομιμοποιήσει το στοίχημα στις ΗΠΑ, και έχουν ήδη καταθέσει ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα δημιουργήσει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο. Αν το νομοσχέδιο εγκριθεί και υπερψηφιστεί από τους αρμόδιους, το Vermont θα νομιμοποιήσει το στοίχημα και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Πολιτείας θα είναι σε θέση να στοιχηματίζουν νόμιμα, στον επίγειο και στον online τομέα.

Το νέο νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί προς έγκριση και παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες, σε σχέση με αντίστοιχα άλλων Πολιτειών. Για παράδειγμα, αναφέρει ρητά την ανάγκη θέσπισης ανώτατων ορίων στοιχηματισμού σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση, ενώ παράλληλα χωρίζει τα νόμιμα στοιχήματα σε διαφορετικούς τύπους.

 

Οι λεπτομέρειες του νέου νομοσχεδίου του Vermont

Το νομοσχέδιο 77 που κατατέθηκε πριν μερικές ημέρες στα αρμόδια όργανα του Vermont προβλέπει τη νομιμοποίηση του στοιχήματος. Δικαίωμα προσφοράς υπηρεσιών στοιχηματισμού θα έχουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των λοταριών, αλλά και έως και έξι ιστοσελίδες στοιχήματος που θα εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια.

Οι νόμιμες επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφέρουν τρεις διαφορετικούς τύπους στοιχήματος: ο πρώτος είναι τα στοιχήματα πριν την έναρξη ενός αγώνα, που αφορούν στο τελικό του αποτέλεσμα, ο δεύτερος τα live στοιχήματα κάθε είδους και ο τρίτος τα στοιχήματα πριν την έναρξη ενός αγώνα, που αφορούν σε άλλες πτυχές, όπως τα ειδικά. Όλα τα παραπάνω στοιχήματα είναι νόμιμα, ωστόσο, ενδέχεται κάποια από αυτά να μη γίνουν διαθέσιμα στις νόμιμες ιστοσελίδες και να απαιτούν φυσική παρουσία για να τοποθετηθούν.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι έχουν καθορίσει κάποιες άλλες πτυχές λειτουργίας της αγοράς στο νέο νομοσχέδιο. Για παράδειγμα, προβλέπεται η θέσπιση συγκεκριμένων ανώτατων ορίων στοιχηματισμού, σε εβδομαδιαία και μηνιαία βάση, αλλά και η χρηματοδότηση των δημοσίων ταμείων της Πολιτείας από τη φορολογία. Τέλος, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή θα έχει το δικαίωμα να προσθέσει νέους κανόνες και περιορισμούς στη λειτουργία της αγοράς, αν το κρίνει σκόπιμο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.