Ανοίγει ξανά ο δρόμος για στοιχηματικές χορηγίες στο ATP Tour του τένις

Μετά από απουσία δύο ετών, οι χορηγίες στοιχηματικών εταιρειών και εταιρειών που προσφέρουν fantasy sports θα επιστρέψουν στα τουρνουά του ATP Tour στο τένις. Η διοργανώτρια Αρχή αποφάσισε ότι δεν υπάρχει πια λόγος για την απαγόρευση και άνοιξε το δρόμο για νέες συνεργασίες ανάμεσα στο τένις και στον κλάδο του στοιχήματος.

Πλέον, θα επιτρέπονται περιορισμένες χορηγίες στα τουρνουά 250, 500 και 1000 του ATP Tour, αλλά οι δύο πλευρές θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά τους περιορισμούς που έχουν τεθεί. Παράλληλα, οι αρμόδιοι θα εξετάζουν συνεχώς αν η επαναφορά των στοιχηματικών χορηγιών προκαλέσει νέα αύξηση των φαινομένων χειραγώγησης αγώνων.

 

Η απόφαση της ATP για την επαναφορά των χορηγιών

Η ATP είχε αποφασίσει το 2018, μετά από προτροπή της TIU (Tennis Integrity Unit), να απαγορέψει κάθε είδους χορηγία από στοιχηματικές εταιρείες και εταιρείες που προσφέρουν fantasy sports, προκειμένου να καταπολεμήσει την αύξηση των φαινομένων χειραγώγησης αγώνων στα τουρνουά της. Μετά από δύο χρόνια, όμως, οι υπεύθυνοι έκριναν ότι δεν υπάρχει λόγος για την απαγόρευση και πως οι στοιχηματικές χορηγίες μπορούν να επιστρέψουν στα τουρνουά της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στοιχηματικές εταιρείες και οι εταιρείες fantasy sports μπορούν ξανά να είναι χορηγοί στα τουρνουά 250 και 500 του ATP Tour, ενώ στα 1000 μπορούν να είναι μόνο οι εταιρείες fantasy sports. Από κάθε είδους τέτοια χορηγία, όμως, εξαιρούνται οι αγώνες τίτλου. Οι αρμόδιοι, τέλος, αποφάσισαν να δημιουργήσουν “πακέτα” με περισσότερα από ένα τουρνουά για τους χορηγούς, προκειμένου να διεκδικήσουν περισσότερα κέρδη.

Τέλος, η απόφαση της ATP συμπεριλαμβάνει και τις στοιχηματικές διαφημίσεις, οι οποίες είναι και πάλι νόμιμες στο ATP Tour, αλλά θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από την αγωνιστική δράση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.