Στημένους αγώνες στα βελάκια εντόπισε η IBIA

H ΙΒΙΑ (International Betting Integrity Association) εντόπισε μια σειρά ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων στα βελάκια και ενημέρωσε τους αρμόδιους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες έρευνες. Από τις έρευνες αυτές προέκυψαν δύο ένοχοι, δύο επαγγελματίες παίχτες του αθλήματος, που έχουν ήδη αποδεχθεί τις κατηγορίες για χειραγώγηση αγώνων.

Πρόκειται για τους Kyle McKinstry και Wessel Nijman, στους οποίους έχει ήδη απαγορευτεί η συμμετοχή σε επίσημα τουρνουά, έως ότου αποφασίσουν οι αρμόδιοι για την τιμωρία τους.

 

Το χρονικό των στημένων αγώνων

Μετά την ειδοποίηση της IBIA για τους ύποπτους αγώνες, η DRA (Darts Regulation Authority) προχώρησε σε έρευνες, από τις οποίες προέκυψαν δύο ύποπτοι: οι Kyle McKinstry και Wessel Nijman, οι οποίοι βρίσκονται στις θέσεις 92 και 288 αντίστοιχα στην παγκόσμια κατάταξη. Οι δύο παίχτες παραδέχθηκαν την ενοχή τους, σχετικά με αγώνες που χειραγωγήθηκαν. Πρόκειται για έναν αγώνα του KcKinstry ενάντια στον David Evans (30 Απριλίου 2020) και έναν αγώνα ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους (2 Μαΐου 2020), οι οποίοι χειραγωγήθηκαν. Όσο για τον τρίτο παίχτη, τον David Evans, δεν προέκυψε κάποια μεμπτή συμπεριφορά.

Πλέον, οι δύο παίχτες βρίσκονται υπό προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε επίσημες εκδηλώσεις της DRA. Παράλληλα, όσοι οι δύο παίχτες βρίσκονται στα σπίτια τους, οι υπεύθυνοι θα προχωρήσουν σε ακόμη περισσότερες έρευνες, προκειμένου να εκτιμήσουν τη σοβαρότητα των παραβάσεων και την τελική τιμωρία τους.

Η DRA, τέλος, υπενθυμίζει σε όλους τους παίχτες ότι θα πρέπει να καταγγέλλουν άμεσα οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά, όπως η προσέγγισή τους από άλλους παίχτες ή τρίτους, που τους ζητούν να χειραγωγήσουν με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον αγώνα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.