Αφαίρεσή τους από το στοίχημα ζητούν οι ομάδες ποδοσφαίρου της Β’ Κατηγορίας Κύπρου

Οι ομάδες ποδοσφαίρου της Β’ Κατηγορίας του πρωταθλήματος Κύπρου έστειλαν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου), στην οποία ζητούν να παρθούν έκτακτα μέτρα, για την προστασία του ποδοσφαίρου, αλλά και των μικρών σωματείων. Ανάμεσα στα αιτήματα των ομάδων είναι η κατάργηση του πειθαρχικού κανονισμού για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, αλλά και η αφαίρεσή τους από τα κουπόνια του στοιχήματος.

Η συγκεκριμένη επιστολή στάλθηκε στον Πρόεδρο της ΚΟΠ μερικές ημέρες μετά την αποκάλυψη ενός ακόμη περιστατικού ύποπτου στοιχηματισμού σε αγώνα της Β’ Κατηγορίας Κύπρου, το οποίο ελέγχεται από τις αρμόδιες Αρχές.

 

Τα αιτήματα των ομάδων της Β’ Κατηγορίας

Στην επιστολή που απέστειλαν οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Κύπρου αναφέρονται τα πιο πρόσφατα περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού, τα οποία έχουν κλονίσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, καθώς και τα δύο βασικά αιτήματά τους. Το πρώτο από αυτά είναι να μην τιμωρούνται όσες ομάδες εμπλέκονται μεν σε περιστατικά ύποπτου στοιχηματισμού, αλλά δεν τους καταλογίζεται ευθύνη από την UEFA, ενώ το δεύτερο είναι να αφαιρεθούν από το κουπόνι του στοιχήματος οι ομάδες της Β’ Κατηγορίας.

Αναλυτικότερα, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

"Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας και λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο ποδόσφαιρό μας, λόγω πανδημίας, επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας, για μια σειρά από θέματα τα οποία μας απασχολούν και αποτελούν πλέον, χωρίς ίχνος υπερβολής, ζωτικής σημασίας για τα Σωματεία μας.

Συγκεκριμένα: Ζητούμε την άμεση κατάργηση του πειθαρχικού κανονισμού που αφορά τις τιμωρίες των ομάδων Β΄ Κατηγορίας, έπειτα από ενημέρωση από την UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότης, στην οποία δεν καταλογίζεται ευθύνη σε κάποια από τις δυο ομάδες που συμμετέχουν στον αγώνα. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται Σωματεία, χωρίς να υπάρχει πρώτα απ’ όλα καταλογισμός ευθυνών ή έστω ελάχιστη ένδειξη ενοχής. Σε ένα ευνοούμενο δημοκρατικό πολίτευμα, βασική αρχή του νομοθέτη είναι το ‘τεκμήριο της αθωότητας’, όπως και η ‘απόδειξη της ενοχής’, ακόμα και για τον πιο αδίστακτο εγκληματία.

Σε συνάρτηση με το πιο πάνω, ζητάμε αφαίρεση των ομάδων Β΄ Κατηγορίας από το στοίχημα”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.