“Αυγατίζει” η μαύρη λίστα της Πολωνίας

Πριν μερικές εβδομάδες, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Πολωνίας πρόσθεσε περίπου 500 νέες ιστοσελίδες στοιχήματος στη μαύρη λίστα. Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες δραστηριοποιούνταν στη χώρα χωρίς άδεια και πλέον βρίσκονται στη μαύρη λίστα, γεγονός που σημαίνει ότι η είσοδος σε αυτές έχει μπλοκαριστεί.

Οι αρμόδιοι, βέβαια, συνέχισαν τις έρευνες και ανακοίνωσαν την προσθήκη επιπλέον 284 νέων ιστοσελίδων στη μαύρη λίστα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη περισσότερες ιστοσελίδες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στην Πολωνία έχουν πλέον μπλοκαριστεί και δε μπορούν να συνεχίσουν να δέχονται Πολωνούς παίχτες.

 

Και μεγάλα ονόματα στη μαύρη λίστα της Πολωνίας

Στη μαύρη λίστα της Πολωνίας, που πλέον αποτελείται από εκτοντάδες παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες βρίσκονται και πολλές από τις πιο γνωστές εταιρείες του εξωτερικού. Ήδη, άλλωστε, έχουν πλοκαριστεί ιστοσελίδες όπως οι Marathonbet, PokerStars, FullTilt και Ladbrokes, που λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Σε αυτές, έρχονται να προστεθούν κι άλλες γνωστές εταιρείες, όπως οι Betsson και Winamax. Στο στόχαστρο των Αρχών, μάλιστα, βρίσκεται και μια κυπριακή εταιρεία στοιχήματος, η Exinvest Limited.

 

H αγορά online στοιχήματος στην Πολωνία

Το online ζστοιχημα νομιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 στην Πολωνία. Τα πρώτα χρόνια, όμως, μόνον οι εταιρείες στοιχήματος που έδρευαν στη χώρα μπορούσαν να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια. Αυτό άλλαξε μετά από μερικά χρόνια και πλέον έχουν δικαίωμα δραστηριοποίησης και οι εταιρείες που εδρεύουν στο εξωτερικό, αρκεί να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια.

Πολλές στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού, όμως, συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες Αρχές να προχωρούν στη θέσπιση αυστηρών μέτρων, όπως το μπλοκάρισμα που φέρνει η περίληψη μιας ιστοσελίδας στην μαύρη λίστα.

Να σας θυμίσουμε πως οι πολωνικές αρχές δημοσίευσαν την πρώτη μαύρη λίστα τον Μάιο του 2017.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.