Μειώθηκαν τα επίπεδα κινδύνου εθισμού στον τζόγο στη Νορβηγία κατά το lockdown

Η εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Norsk Tipping παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του lockdown, με σκοπό να εντοπίσει τα επίπεδα κινδύνου εθισμού στον τζόγο στο νέο τοπίο που δημιουργήθηκε στην αγορά τυχερών παιχνιδιών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο αριθμός των παιχτών που αντιμετώπιζαν κίνδυνο εθισμού στον τζόγο μειώθηκε κατά το διάστημα του lockdown και παρέμεινε σε χαμηλότερα επίπεδα, έως ότου η αγορά να γυρίσει σε κανονικά επίπεδα.

Η έρευνα της Norsk Tipping χωρίζεται σε δύο φάσεις (Μάρτιος-Μάιος και Μάιος-Ιούλιος) και οι κατηγορίες παιχτών ήταν τρεις: η πράσινη (ελάχιστος κίνδυνος), η κίτρινη (μέτριος κίνδυνος) και η κόκκινη (υψηλός κίνδυνος). Σύμφωνα με την έρευνα, οι παίχτες που ανήκαν στην κόκκινη κατηγορία μειώθηκαν, αφού οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν τρόπο να συμμετάσχουν σε τυχερά παιχνίδια.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας της Norsk Tipping

Η έρευνα της Norsk Tipping δείχνει ότι οι εξελίξεις που οδήγησαν σε lockdown μείωσαν τις διεξόδους που είχαν όσοι παίχτες αντιμετώπιζαν ήδη προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Κατά τη διάρκεια του lockdown, το μόνο τυχερό παιχνίδι που δεν είδε μειωμένη συμμετοχή παιχτών ήταν οι λοταρίες, οι οποίες χαρακτηρίζονται παιχνίδια μειωμένου ρίσκου. Αντίθετα, παιχνίδια που η Norsk Tipping κρίνει ότι συνοδεύονται από υψηλό ρίσκο, όπως το στοίχημα, σχεδόν απουσίαζαν κατά το lockdown. Άλλωστε, οι μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις διακόπηκαν, στην πρώτη φάση του lockdown, με αποτέλεσμα οι παίχτες του στοιχήματος να έχουν ελάχιστες επιλογές. Και επιλογές που φάνηκαν να κερδίζουν έδαφος σε άλλες αγορές στοιχήματος, όπως τα eSports, τα virtual sports και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Λευκορωσίας, αποδείχθηκαν αδιάφορα για τους περισσότερους Νορβηγούς παίχτες.

Και οι υπόλοιπες εναλλακτικές που θα μπορούσαν να έχουν οι Νορβηγοί παίχτες και συνοδεύονται από αυξημένο κίνδυνο εθισμού στον τζόγο, πάντως, δεν έδειξαν αυξημένη παρουσία κατά τη διάρκεια του lockdown. Η κίνηση στα online καζίνο παρέμεινε σταθερή κατά τη διάρκεια του lockdown και το ίδιο συνέβη και με το online bingo.

Μεγάλο ρόλο στη μείωση των κινδύνων εθισμού στον τζόγο, πάντως, έπαιξε, σύμφωνα με την Norsk Tipping, η αναστολή λειτουργίας των επίγειων τυχερών παιχνιδιών. Τα πρακτορεία και τα καταστήματα της Norsk Tipping (Multix και Belago) παρέμειναν κλειστά κατά το lockdown και, σύμφωνα με την έρευνα ήταν αυτά που φιλοξενούσαν τους παίχτες με το μεγαλύτερο ρίσκο εθισμού στον τζόγο. Όσο παρέμειναν κλειστά, λοιπόν, τα επίπεδα μειώθηκαν, ενώ το άνοιγμά τους επανέφερε την αύξηση των επιπέδων κινδύνου εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.