Μειώθηκαν τα έσοδα της αγγλικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών τον Μάιο

Η UKGC, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε τα μηνιαία οικονομικά αποτελέσματα των νόμιμων ιστοσελίδων για το Μάιο και, όπως φαίνεται, τα έσοδά τους μειώθηκαν τον συγκεκριμένο μήνα. Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στο online στοίχημα, ενώ τα έσοδα από τα online φρουτάκια εμφανίστηκαν αυξημένα.

Βέβαια, μπορεί τα έσοδα του Μαΐου να ήταν λιγότερα από τα αντίστοιχα του Απριλίου, αλλά σε σύγκριση με εκείνα του Μαΐου του 2020 είναι υψηλότερα. Άλλωστε, ο περσινός Μάιος ήταν γεμάτος προβλήματα, ειδικά για το στοίχημα, εξαιτίας της προσωρινής διακοπής των αθλητικών διοργανώσεων.

 

Τα στοιχεία της UKGC για τον Μάιο

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της UKGC, η οποία περιλαμβάνει τα οικονομικά αποτελέσματα του 80% της online αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, τα έσοδα κατά τον Μάιο δεν ξεπέρασαν τα 621,3 εκατομμύρια ευρώ. Η μείωση, σε σχέση με τα έσοδα του Απριλίου, αγγίζει το 4,8%.

Η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στο online στοίχημα. Τα έσοδά του δεν ξεπέρασαν τα 278,1 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας μείωση 10,7%, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021. Αντίθετα, αν συγκρίνουμε τα έσοδα του Μαΐου του 2021 με τα 118,1 εκατομμύρια ευρώ του Μαΐου του 2020, η αύξηση είναι μεγάλη. Παρόμοια ήταν και η εικόνα των virtual sports, όπου η μείωση άγγιξε το 5,1%, με έσοδα 8,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Μείωση σημειώθηκε και στα έσοδα που απέφεραν τα παιχνίδια των online καζίνο (με εξαίρεση τα φρουτάκια). Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν στα 76 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας μείωση 8%, σε σχέση με τον Απρίλιο. Παράλληλα, ήταν και μειωμένα κατά 16,2%, σε σχέση με πέρσι. Τα φρουτάκια, τέλος, ήταν η μόνη κατηγορία online τυχερών παιχνιδιών που σημείωσε αύξηση εσόδων. Τα έσοδα ανήλθαν σε 245,7 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4,5%, σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021, και 14,6%, σε σχέση με τον Μάιο του 2020.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.