Εκτός ρωσικών διαδικτυακών αναζητήσεων οι παράνομες στοιχηματικές εταιρείες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το αρμόδιο τμήμα επιτήρησης διαδικτυακών υπηρεσιών και μαζικής επικοινωνίας της Ρωσίας, σύντομα οι στοιχηματικές εταιρείες που έχουν συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα της χώρας θα σταματήσουν να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των Ρώσων πολιτών. Το αρμόδιο τμήμα προχώρησε σε αρχική συμφωνία με τις ντόπιες διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης, προκειμένου να μπλοκάρουν τα σχετικά αποτελέσματα.

 

Η συμφωνία ανάμεσα σε Ρωσία και μηχανές αναζήτησης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ρωσικές Αρχές ήρθαν σε συμφωνία με τις ντόπιες μηχανές αναζήτησης, όπως οι Yandex, mail.ru και Sputnik, προκειμένου να σταματήσουν να εμφανίζουν αποτελέσματα για τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα και έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην σχετική μαύρη λίστα. Παράλληλα, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν πως θα λανσάρουν μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία που θα ενημερώνει τις μηχανές αναζήτησης για νέες προσθήκες στη μαύρη λίστα, ενώ τόνισαν πως το περιθώριο που δίνεται για το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων δεν ξεπερνά τις τρεις ημέρες.

Παράλληλα, αναμένεται να ξεκαθαριστούν επιπλέον λεπτομέρειες τις επόμενες εβδομάδες, καθώς δεν έχουν αποφασιστεί σημαντικές παράμετροι, όπως τα πρόστιμα που θα πληρώνουν όσες μηχανές αναζήτησης δε συμμορφώνονται με το νέο μέτρο.

 

Η στοιχηματική αγορά στη Ρωσία

Αν και το στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια απαγορεύονται στο σύνολο της ρωσικής επικράτειας, είναι νόμιμο σε τέσσερις επιλεγμένες επαρχίες: στις Altay, Primorie και Kaliningrad, καθώς και στην περιοχή ανάμεσα στα σύνορα του Krasnodar και του Rostov. Και σε αυτές, όμως, όσες στοιχηματικές εταιρείες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν είναι υποχρεωμένες να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια. Ωστόσο, πολλές εταιρείες στοιχήματος του εξωτερικού δέχονται παίχτες από ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας, χωρίς να διαθέτουν άδεια.

Οι αρμόδιες Αρχές, λοιπόν, έχουν συντάξει μια μαύρη λίστα, στην οποία βρίσκονται χιλιάδες ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια. Οι πάροχοι internet που δραστηριοποιούνται στη χώρα είναι αναγκασμένοι να μπλοκάρουν τις ιστοσελίδες αυτές, ενώ πλέον αυτές δε θα είναι προσβάσιμες ούτε μέσω των ντόπιων μηχανών αναζήτησης. 

Στα μέσα του Ιουλίου ήρθε στην δημοσιότητα μια λεπτομερή ανάλυση της ρωσικής αγοράς στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.