Αποτελεσματικότερους ελέγχους από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες ζητά η UKGC

Η UKGC, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου χαρακτήρισε ανεπαρκείς τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι στοιχηματικές ιστοσελίδες για τα μέλη τους, ειδικά στον τομέα της οικονομικής κατάστασης των παιχτών, και τους ζήτησε να θωρακίσουν καλύτερα τις διαδικασίες των ελέγχων αυτών, προκειμένου να αποφεύγουν παρατυπίες.

Θυμίζουμε ότι οι ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου οφείλουν να πραγματοποιούν ελέγχους, όχι μόνο για τα προσωπικά στοιχεία των μελών τους, ώστε να αποφεύγεται ο στοιχηματισμός από ανήλικους, αλλά και για τα οικονομικά, ώστε να αποφεύγονται περιστατικά εθισμένων παιχτών που ξοδεύουν περισσότερα από όσα μπορούν.

 

Οι νέες συστάσεις της UKGC προς τις στοιχηματικές ιστοσελίδες

Τα συμπεράσματα πρόσφατων ελέγχων που πραγματοποίησε η UKGC στον τομέα του KYC (Know Your Customer) έδειξαν αρκετές ελλείψεις στον κλάδο των online τυχερών παιχνιδιών. Χαρακτηριστικές είναι δύο περιπτώσεις που ανέφεραν οι υπεύθυνοι: η πρώτη είναι ενός παίχτη που κατέθεσε και έχασε μέσα σε δύο ημέρες 187.000 λίρες σε μια στοιχηματική ιστοσελίδα, παρόλο που δεν δήλωνε κανένα απολύτως εισόδημα, και η δεύτερη είναι μιας παίχτριας που έχασε 18.000 λίρες σε έναν χρόνο, παρόλο που είχε ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι είχε ήδη ξοδέψει τις οικονομίες της και έπαιζε με δανεικά.

Για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, η UKGC ζητά από τους παρόχους τυχερών παιχνιδιών να πραγματοποιούν πιο ενδελεχείς ελέγχους, αλλά και να χρησιμοποιούν την κοινή λογική, προκειμένου να προστατεύουν τους παίχτες από υπερβολές. Για παράδειγμα, ανέφερε ότι ο μέσος μισθός στο Ηνωμένο Βασίλειο κυμαίνεται στις 30.000 με 45.000 λίρες ανά χρόνο και κάθε παίχτης που ξοδεύει περισσότερα θα πρέπει να δικαιολογεί το πού βρίσκει τα χρήματα. Επίσης, κάθε ιστοσελίδα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την στρατηγική της στον τομέα της προστασίας των πελατών, ενισχύοντας τα εργαλεία και τις μεθόδους που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να εντοπίζει και να προστατεύει παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.