Και το στοίχημα στα σχέδια της Βραζιλίας για ενίσχυση της οικονομίας

Οι αρμόδιοι στη Βραζιλία αναζητούν τρόπους να ενισχύσουν την οικονομία της χώρας, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία, και έχουν προχωρήσει στη σύνταξη ενός σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα αγορών που έως τώρα ήταν είτε ανύπαρκτες είτε μονοπωλιακές, και άλλα μέτρα που θα αποφέρουν χρήματα από επενδύσεις στα δημόσια ταμεία.

Ανάμεσα στους τομείς που έχουν συμπεριληφθεί στα σχέδια της Βραζιλίας, μάλιστα, είναι και το στοίχημα. Η αγορά στοιχήματος λειτουργεί μονοπωλιακά έως και σήμερα στη Βραζιλία, αλλά οι αρμόδιοι έχουν αποφασίσει να ανοίξουν την αγορά, κερδίζοντας έσοδα από φόρους και άλλες χρεώσεις για τα δημόσια ταμεία.

 

Η σημασία της περίληψης του στοιχήματος στην ενίσχυση της οικονομίας

Οι Βραζιλιάνοι νομοθέτες είχαν αποφασίσει ήδη από τις αρχές του 2020 να ανοίξουν την αγορά του στοιχήματος. Ήδη, αρκετές εταιρείες από το εσωτερικό και το εξωτερικό είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, όταν (τον Φεβρουάριο) οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να αλλάξουν τα αρχικά τους σχέδια και να φέρουν ένα νέο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς. Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί να μοιραστούν άδειες σε όλες τις εταιρείες στοιχήματος που θα καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, τον Φεβρουάριο αποφασίστηκε να μοιραστεί συγκεκριμένος αριθμός αδειών με πλειστηριασμό.

Η συγκεκριμένη απόφαση, όχι μόνο θα μειώσει τον αριθμό των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών (επομένως και τα κρατικά έσοδα), αλλά έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες καθυστερήσεις στη διαδικασία ανοίγματος της αγοράς.

Ωστόσο, η περίληψη της αγοράς στοιχήματος στο σχέδιο ενίσχυσης της οικονομίας ενδεχομένως να βοηθήσει στην επίσπευση των διαδικασιών. Άλλωστε, οι αρμόδιοι αναζητούν επειγόντως περίπου 6,5 δις ευρώ και η επίσπευση των διαδικασιών είναι σίγουρα προς το συμφέρον των αρμοδίων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.