Νέους κανόνες για τις στοιχηματικές διαφημίσεις στο ποδόσφαιρο υιοθετεί το Βέλγιο

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Βελγίου ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται στενά με το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας, την Jupiler Pro League, προκειμένου να βάλει τάξη στην διαφήμιση και την προώθηση στοιχηματικών υπηρεσιών στον αθλητισμό. Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν μια σειρά από νέα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν κανόνες για την υπεύθυνη προώθηση των στοιχηματικών ιστοσελίδων στις διαφημίσεις που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο – είτε αφορούν στην τηλεόραση είτε στους χώρους των γηπέδων είτε στις χορηγίες ομάδων.

Οι υπεύθυνοι δεν έχουν προς το παρόν ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες αυτών που έχουν αποφασίσει, αλλά έχουν ξεκινήσει να ανακοινώνουν νέα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να υπακούν οι ομάδες και οι νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος.

 

Οι νέοι κανόνες στοιχηματικής διαφήμισης στο βελγικό ποδόσφαιρο

Ο πρώτος από τους κανόνες που προέκυψε από τη συνεργασία των αρμοδίων με την Jupiler Pro League αφορά στις χορηγίες των ομάδων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο εξής απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε σύναψη χορηγίας που περιλαμβάνει στοιχηματικές ιστοσελίδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί από τους αρμόδιους. Με άλλα λόγια, μόνον οι ιστοσελίδες που έχουν εξασφαλίσει άδεια νόμιμης λειτουργίας στο Βέλγιο θα μπορούν να αποτελούν χορηγούς των ομάδων. Όλες οι στοιχηματικές χορηγίες, μάλιστα, θα πρέπει να δηλώνονται στην αρμόδια Αρχή και, σε περίπτωση που η στοιχηματική ιστοσελίδα χάσει την άδειά της για οποιονδήποτε λόγο, η χορηγία θα πρέπει να διακόπτεται.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν μια σειρά από μέτρα για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η απαγόρευση της προτροπής στοιχηματισμού (για παράδειγμα, δε θα μπορεί κάποια διαφήμιση να λέει “στοιχηματίστε τώρα στον αγώνα που παρακολουθείτε” κτλ.), αλλά και η απαγόρευση προβολής στοιχηματικών διαφημίσεων σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία του αγώνα. Ωστόσο, οι αρμόδιοι δεν έχουν αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για τις παραπάνω απαγορεύσεις.

Από τη νέα συνεργασία, τέλος, θα προκύψει και μια ειδική επιτροπή, η οποία θα ελέγχει όλες τις πτυχές της στοιχηματικής διαφημιστικής αγοράς και θα προτείνει νέους κανόνες, ανάλογα με την εικόνα της.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.