Ξεχωριστό φόρο για τα εικονικά τυχερά παιχνίδια ανακοίνωσε η Τανζανία

Η Τανζανία έχει νομιμοποιήσει εδώ και δύο περίπου χρόνια μια σειρά από τυχερά παιχνίδια, ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει αναφέρει πολλές λεπτομέρειες, τόσο για τη λειτουργία της αγοράς όσο και για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που προσφέρουν τέτοια τυχερά παιχνίδια. Οι αρμόδιοι ανακοινώνουν περισσότερες λεπτομέρειες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ παράλληλα προχωρούν σε νέες προσθήκες στο νόμο, ώστε να νομιμοποιήσουν περισσότερα τυχερά παιχνίδια.

Μια τέτοια προσθήκη πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες, καθώς οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν ότι νομιμοποιούνται τα εικονικά τυχερά παιχνίδια και πως οι εταιρείες και επιχειρήσεις που προσφέρουν τέτοιου είδους παιχνίδια θα πληρώνουν στο εξής φόρο 10% επί των εσόδων τους. Η νέα αυτή απόφαση έρχεται να οργανώσει καλύτερα τη λειτουργία της αγοράς, αλλά και να αποφέρει πολύτιμα έσοδα στο Δημόσιο της χώρας.

 

Ο νέος φόρος στα εικονικά παιχνίδια της Τανζανίας

Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει στην Τανζανία, επιτρέπεται η διεξαγωγή εικονικών παιχνιδιών από όσες επιχειρήσεις και εταιρείες έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια. Τέτοιου είδους παιχνίδια θεωρούνται όσα διεξάγονται μέσω υπολογιστή και ειδικών μηχανημάτων, όπως τα παιχνίδια του καζίνο (ψηφιακές ρουλέτες κτλ.) και το πόκερ. Οι επιχειρήσεις που έχουν άδεια μπορούν να διεξάγουν νόμιμα τέτοιου είδους παιχνίδια, αρκεί να πληρώνουν το νέο φόρο, ο οποίος έχει οριστεί στο 10% των εσόδων τους.

Όπως είναι φυσικό, η νέα προσθήκη νόμιμων παιχνιδιών χαροποίησε τους φορείς της αγοράς. Ωστόσο, ο φόρος κρίθηκε υψηλός, δεδομένου ότι έρχεται να προστεθεί στους υπόλοιπους που πληρώνουν οι νόμιμες επιχειρήσεις.

Οι αρμόδιοι, πάντως, είναι αποφασισμένοι να βελτιώσουν κάθε πτυχή λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Τανζανίας και έχουν ήδη προχωρήσει σε βελτιώσεις και αλλαγές, που αφορούν στην αδειοδότηση και στη λειτουργία των νόμιμων επιχειρήσεων. Παράλληλα, άνοιξαν το δρόμο για την αποτελεσματικότερη διαφημιστική προβολή των τυχερών παιχνιδιών, καταργώντας μια σειρά από σχετικούς περιορισμούς που προέβλεπε ο νόμος του 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.