Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε κυβέρνηση και εταιρείες στοιχήματος στην Κένυα

Mε το τελεσίγραφο της κυβέρνησης της Κένυας να έχει λήξει οι παίχτες της χώρας δε μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος και ουσιαστικά όλες οι εταιρείες και οι ιστοσελίδες τους θεωρούνται πλέον παράνομες. Οι αρμόδιοι αποφάσισαν να κλείσουν εν μία νυκτί την αγορά νόμιμου στοιχήματος, αλλά ο… πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές μόλις τώρα ξεκινά!

Άλλωστε, κάποιες από τις 27 εταιρείες στοιχήματος που έως πρόσφατα δραστηριοποιούνταν νόμιμα στη χώρα έχουν ήδη καταφύγει στα δικαστήρια, κατά της απόφασης της κυβέρνησης, ενώ οι αρμόδιοι απειλούν με νέες κυρώσεις.

 

Δικαστήρια, πάγωμα λογαριασμών και… απελάσεις!

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να μην ανανεώσει την άδεια καμίας από τις εταιρείες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνταν έως σήμερα νόμιμα στην Κένυα και παράλληλα διέταξε τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να μπλοκάρουν κάθε συναλλαγή μέσω κινητού. Επιπλέον, οι παίχτες που διατηρούν στοιχηματικούς λογαριασμούς στη χώρα ειδοποιήθηκαν πως έχουν περιθώριο 48 ωρών, προκειμένου να πάρουν τα χρήματά τους, αν δε θέλουν να τα χάσουν.

Όλες αυτές οι υπερβολικές κινήσεις οφείλονται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, στην ανυπακοή των στοιχηματικών εταιρειών στους νόμους της Κένυας, σε περιπτώσεις όπως η φορολογία κτλ.. Οι εταιρείες, όμως, αποφάσισαν να αντεπιτεθούν, καταφεύγοντας στα αρμόδια δικαστήρια και ζητώντας την επαναφορά της άδειάς τους.

Από την άλλη, η κυβέρνηση συνεχίζει να θεωρεί ανεπιθύμητες όλες τις εταιρείες στοιχήματος στη χώρα και φροντίζει να τους το δείξει. Ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε χθες το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των στοιχηματικών εταιρειών, προκειμένου να πραγματοποιηθούν έλεγχοι – ο λόγος για το ακραίο μέτρο, όμως, είναι να αναγκάσει τις εταιρείες στοιχήματος να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα, προκειμένου να μην υποστούν οικονομικές ζημίες. Παράλληλα, δημοσίευμα αναφέρει ότι ζητήθηκε και η απέλαση των στελεχών των στοιχηματικών εταιρειών που δεν έχουν γεννηθεί στην Κένυα, με την αιτιολογία ότι έχουν παραβιάσει τους όρους της βίζας τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.