Προστασία κατά του παράνομου στοιχηματισμού από την αγγλική κυβέρνηση ζητά η William Hill

Η εταιρεία στοιχημάτων William Hill σχολίασε επίσημα τα πρόσφατα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και ζήτησε την προστασία της κυβέρνησης, καθώς τα φημολογούμενα μέτρα που εξετάζονται μπορούν να ενισχύσουν την παρουσία των μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων στη χώρα. Συγκεκριμένα, ο CEO της William Hill, Ulrik Bengtsson, ζήτησε από την κυβέρνηση να μη δυσκολέψει το έργο των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων σε βαθμό που να ευνοήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του παράνομου στοιχήματος.

Θυμίζουμε ότι μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι κατά το διάστημα 2018-2020 οι παίχτες που προτιμούν παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών διπλασιάστηκαν, όπως διπλασιάστηκε και ο τζίρος των παράνομων ιστοσελίδων. Ενώ το 2018 οι παίχτες δεν ξεπερνούσαν τους 210.000 και ο τζίρος τα 1,6 δις ευρώ, το 2020 άγγιξαν τους 460.000 και τα 3,2 δις ευρώ αντίστοιχα.

 

Οι προτροπές της William Hill προς την κυβέρνηση

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας έχουν θορυβήσει τους φορείς της αγγλικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ειδικά εν όψει των αλλαγών που εξετάζονται στους νόμους λειτουργίας της. Οι αρμόδιοι ετοιμάζονται να επιβάλλουν νέους και αυστηρούς περιορισμούς, όπως μείωση των ανώτατων ποσών και απαγορεύσεις στη διαφημιστική προβολή, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι νόμιμες ιστοσελίδες θα δώσει νέα πλεονεκτήματα στην παράνομη αγορά online τυχερών παιχνιδιών. Άλλωστε, οι παράνομες ιστοσελίδες δε θα είναι υποχρεωμένες να τηρήσουν κανέναν περιορισμό και πολλοί παίχτες θα τις προτιμήσουν.

Τη σχετική δήλωση της William Hill υπογράφει ο CEO της, Ulrik Bengtsson, ο οποίος αναφέρει ότι συμφωνεί απόλυτα με τον CEO της ρυθμιστικής Αρχής UKGC. Η δήλωση αναφέρει τα εξής: “Οι παράνομες ιστοσελίδες συνεχίζουν να παρακάμπτουν τους νόμους και να δραστηριοποιούνται χωρία άδεια και χωρίς ενόχληση, αφού καταφέρνουν να βρίσκουν λύσεις σε κάθε νομικό εμπόδιο. Αυτή είναι η εικόνα που έχει η UKGC για την αγορά και την ίδια εικόνα έχουμε κι εμείς”.

Η δήλωση του Ulrik Bengtsson συνεχίζει, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην περιορίσει τις δυνατότητες και τα προϊόντα που προσφέρουν οι νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, γιατί, όπως αναφέρει, κάτι τέτοιο θα προκαλέσει ανάπτυξη της παράνομης αγοράς. Και η δήλωση καταλήγει ως εξής: “Σε αντίθεση με τις παράνομες ιστοσελίδες, οι οποίες θα δρουν ανενόχλητες, οι νόμιμες προσφέρουν υψηλότερα επίπεδα προστασίας των παιχτών, μέσω ελέγχων για την ηλικία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μεταξύ άλλων”.

Τέλος να θυμίσουμε πως και το BGC προειδοποίησε την αγγλική κυβέρνηση γα τις συνέπειες που θα έχει η γιγάντωση των παράνομων τυχερών παιχνιδιών.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.