Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο νέος γερμανικός νόμος για το στοίχημα

Πριν μερικές εβδομάδες, τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας αποφάσισαν να ανοίξουν την αγορά στοιχήματος, επιτρέποντας στις εταιρείες του εξωτερικού και όχι μόνο να αιτηθούν μία από τις απαραίτητες άδειες. Ο νόμος υπερψηφίστηκε και αναμένεται να τεθεί τον επόμενο χρόνο σε ισχύ – ωστόσο, απαιτείται πρώτα η έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν αντίκειται στους κοινοτικούς νόμους περί ελεύθερου εμπορίου.

Η διαδικασία έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαρκέσει τρεις μήνες και, εφόσον η απάντηση των αρμοδίων είναι θετική, οι Γερμανοί θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες αδειοδότησης και ανοίγματος της αγοράς στοιχήματος.

 

Τα βασικά σημεία του νέου γερμανικού νόμου

Ο νέος γερμανικός νόμος για το στοίχημα ουσιαστικά απελευθερώνει την αγορά της χώρας, αφού προβλέπει την αδειοδότηση 20 εταιρειών στοιχήματος. Οι εταιρείες αυτές θα είναι οι μόνες που θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στοιχηματισμού, ενώ θα είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν φόρους ίσους με το 5% των εσόδων τους.

Οι 20 άδειες που θα δοθούν, όμως, θα έχουν προσωρινή ισχύ και θα χρησιμεύσουν στη δοκιμαστική λειτουργία της αγοράς. Αναλυτικότερα, θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως τις 30 Ιουνίου του 2021. Αν οι αρμόδιοι κρίνουν ότι η αγορά λειτουργεί επιτυχημένα, θα επεκτείνουν την ισχύ τους.

Ο νέος νόμος, τέλος, νομιμοποιεί αποκλειστικά το online στοίχημα και όχι άλλα τυχερά παιχνίδια (για παράδειγμα, καζίνο και πόκερ), ενώ παράλληλα απαγορεύει και το live στοίχημα. Επίσης, όταν τεθεί σε ισχύ, δεν πρόκειται να επηρεάσει το κρατίδιο του Schleswig-Holstein, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί την πιο απελευθερωμένη αγορά της Γερμανίας.

Το μόνο που περιμένουν, λοιπόν, οι Γερμανοί νομοθέτες είναι η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα κρίνει και το μέλλον της αγοράς στοιχήματος στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.