Καθυστερεί ο νόμος για την ολλανδική αγορά online στοιχήματος

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο νόμος που ετοίμασε για την απελευθέρωση της αγοράς online στοιχήματος θα καθυστερήσει αρκετά, αφού, ενώ η αρχική ημερομηνία ισχύος του πλησιάζει, αποφασίστηκε να τεθούν οι διατάξεις του προς δημόσια διαβούλευση. Αυτό σημαίνει ότι το χρονοδιάγραμμα των αρμοδίων θα αλλάξει και το άνοιγμα μιας ολλανδικής αγοράς στοιχήματος θα μεταφερθεί αργότερα μέσα στο 2019.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, στην Ολλανδία απαγορεύεται κάθε μορφή online στοιχηματισμού και άλλων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου. Ο νέος νόμος, όμως, θα το αλλάξει αυτό και θα νομιμοποιήσει το online στοίχημα, επιτρέποντας σε επιλεγμένες στοιχηματικές εταιρίες να δραστηριοποιηθούν μέσω της διαδικασίας αδειοδότησης.

 

Οι καθυστερήσεις στα πλάνα της ολλανδικής κυβέρνησης

Αρχικά, το χρονοδιάγραμμα της ολλανδικής κυβέρνησης προέβλεπε ότι ο νέος νόμος θα τεθεί επίσημα σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2018. Θα ακολουθούσαν οι απαραίτητες διεργασίες και μέχρι τον Απρίλιο του 2019, όλες οι εταιρίες που θα πληρούσαν τις προϋποθέσεις θα είχαν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια και θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην ολλανδική αγορά.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να καθυστερήσουν τα σχέδιά τους και να υποβάλλουν προς δημόσια διαβούλευση το νόμο. Με αυτόν τον τρόπο, δίνουν στους άμεσα ενδιαφερόμενους (στοιχηματικές εταιρίες και δημόσιους φορείς μεταξύ άλλων) την ευκαιρία να προτείνουν αλλαγές και να διατυπώσουν ενστάσεις, ώστε ο νόμος να βελτιωθεί και να γίνει αποτελεσματικότερος.

Αυτό, όμως, σημαίνει ότι ο στόχος της 1ης Οκτωβρίου θα αντικατασταθεί με ένα νέο, πιθανότατα πιο κοντά στο τέλος του 2018 και στις αρχές του 2019. Και η καθυστέρηση αυτή θα επηρεάσει και το επίσημο ντεμπούτο της ολλανδικής αγοράς online στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.