Τη δημιουργία νέου ρυθμιστικού φορέα προτείνει η ιρλανδική κυβέρνηση

Η ιρλανδική κυβέρνηση κινείται τον τελευταίο καιρό προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου για τη ρύθμιση της αγοράς στοιχήματος και η πρώτη της πρόταση αφορά στην κάλυψη ενός σημαντικού κενού: τη δημιουργία ενός αρμόδιου φορέα που θα αναλάβει την εποπτεία και τον έλεγχο των υπηρεσιών που παρέχονται στην ιρλανδική αγορά!

Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος φορέας που να έχει αναλάβει το σημαντικό αυτό καθήκον. Αποτέλεσμα αυτού είναι η αγορά να αυτορυθμίζεται, με πρωτοβουλία των ίδιων των στοιχηματικών εταιρειών. Και, όπως είναι φυσικό, οι ίδιες οι νόμιμες εταιρείες στοιχήματος ζητούν εδώ και χρόνια τη δημιουργία μιας αρμόδιας Αρχής, το ίδιο και η ιρλανδική κυβέρνηση.

 

Η δημιουργία και οι αρμοδιότητες της νέας Αρχής

Η νέα αρμόδια ρυθμιστική Αρχή θα έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Στις αρμοδιότητές της θα συμπεριλαμβάνονται οι αιτήσεις για την έκδοση νέας άδειας, για την νομότυπη δραστηριότητα των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος και για την τιμωρία όσων παραβιάζουν τους σχετικούς νόμους.

Για να μπορέσει να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη Αρχή και να λειτουργήσει απρόσκοπτα, η κυβέρνηση προτείνει παράλληλα και τη χρηματοδότησή της μέσω ειδικής οικονομικής εισφοράς των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών. Έτσι, η νέα Αρχή θα παραμένει ανεξάρτητη από την κυβέρνηση και την κρατική χρηματοδότηση.

 

Και νέο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς

Η πρόταση για τη δημιουργία μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής δεν είναι η μόνη πρόταση της κυβέρνησης για την αγορά στοιχήματος της Ιρλανδίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας έχει ετοιμάσει και ένα νέο νομοσχέδιο που θα φέρει αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς. Άλλωστε, ο ισχύων νόμος έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλές φορές, εξαιτίας των παραλείψεων που τον χαρακτηρίζουν (μία εξ αυτών και η απουσία της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής).

Σύντομα, λοιπόν, και εφόσον εγκριθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, η Ιρλανδία θα αποκτήσει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο στο online και στο επίγειο στοίχημα, το οποίο θα ρυθμίζει αποτελεσματικότερα την αγορά και θα ευνοεί ακόμη περισσότερο την ανάπτυξή της.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη