Στοιχεία για τις διαμεσολαβήσεις ανάμεσα σε παίχτες και στοιχηματικές εταιρείες ανακοίνωσε η ANJ

H ANJ (L’ Autorité Nationale des Jeux), η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη Γαλλία, έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα στοιχεία από τις διαμεσολαβήσεις που αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει το αρμόδιο όργανο σε υποθέσεις διαφωνίας ανάμεσα σε παίχτες του στοιχήματος και σε νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες. Το αρμόδιο όργανο (Mediateur des Jeux en Ligne) αποτελεί στην ουσία ένα είδος συνηγόρου του καταναλωτή και παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που δέχεται καταγγελίες από παίχτες του στοιχήματος, προκειμένου να επιλύσει τις διαφορές τους με στοιχηματικές εταιρείες.

Το συγκεκριμένο όργανο λειτουργεί στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Γαλλίας από το 2019 και προσφέρει υπηρεσίες διαμεσολάβησης ανάμεσα στους Γάλλους παίχτες και σε όλες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών FDJ και PMU, που έχουν αναλάβει τη διεξαγωγή λοταριών και ιπποδρομιακού στοιχήματος.

 

Τα στοιχεία για τις διαμεσολαβήσεις στη γαλλική αγορά

Σύμφωνα με την ANJ, κατά τη διάρκεια του 2020 κατατέθηκαν συνολικά 1.420 αιτήσεις για διαμεσολάβηση προς την Mediateur des Jeux en Ligne. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών (82%) αφορούσε σε ακυρώσεις στοιχημάτων. Ωστόσο, από αυτές τις αιτήσεις, οι 761 δεν έγιναν δεκτές, με τις περισσότερες (80%) να μην προχωρούν, αφού δεν έγινε ποτέ η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Από τα υπόλοιπα 659 περιστατικά, το αρμόδιο όργανο δηλώνει ότι κατάφερε να επιλύσει 530 υποθέσεις, με καθεμία να βρίσκεται υπό επεξεργασία για 62 ημέρες κατά μέσο όρο.

Πέρα από το να λύνει τις διαφορές ανάμεσα σε παίχτες και στοιχηματικές εταιρείες, τέλος, η Mediateur des Jeux en Ligne επιτελεί μια επιπλέον λειτουργία. Με αφορμή τις καταγγελίες που δέχεται καταθέτει προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των στοιχηματικών εταιρειών. Για παράδειγμα, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών που έχει δεχθεί για την ακύρωση στοιχημάτων, έχει προτείνει στις εταιρείες στοιχήματος την λεπτομερέστερη αναφορά των όρων ακύρωσης ενός στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.