Αλλαγές στο νόμο για τα online τυχερά παιχνίδια ετοιμάζει η Σιγκαπούρη

Το υπουργείο Εσωτερικών της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία για την απόφαση να πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές στο νόμο για τα online τυχερά παιχνίδια και έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή του κοινού και των φορέων της αγοράς, μέσω της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης. Οι αρμόδιοι έχουν αποφασίσει κάποιες βασικές αλλαγές και ζητούν τη γνώμη των εμπλεκομένων, πριν τις θέσουν σε ισχύ.

Οι αλλαγές αυτές αποτελούν κομμάτι του νέου καθεστώτος που ετοιμάζει η Σιγκαπούρη στην αγορά online τυχερών παιχνιδιών και περιλαμβάνει και τη δημιουργία μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής. Η χώρα, πάντως, δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, ούτε στον τομέα των παράνομων τυχερών παιχνιδιών ούτε σε αυτόν του εθισμού στον τζόγο. Ωστόσο, οι αρμόδιοι θέλουν να εκσυγχρονίσουν το σχετικό νόμο, ώστε να παραμείνει η θετική εικόνα που παρουσιάζεται.

 

Οι αλλαγές που ετοιμάζει η Σιγκαπούρη στα online τυχερά παιχνίδια

Μια από τις βασικές αλλαγές που θα φέρει ο προτεινόμενος νόμος είναι ο ορισμός των τυχερών παιχνιδιών, ο οποίος θα είναι περισσότερο ουδέτερος ως προς τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή τους, προκειμένου να συμπεριληφθούν όλες οι διαθέσιμες μορφές. Ο νέος ορισμός θα συμπεριλάβει, όχι μόνο τα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου, αλλά και τα social τυχερά παιχνίδια, καθώς και τα στοιχεία τυχερών παιχνιδιών που συναντά κανείς σε videogames (για παράδειγμα, loot boxes).

Oι αλλαγές που έχουν προταθεί περιλαμβάνουν και τα social τυχερά παιχνίδια, τα οποία δε θα επιτρέπονται, στην περίπτωση που υπόσχονται να ανταμείψουν τους νικητές με πραγματικά χρήματα. Αντίθετα, θα επιτρέπονται τα social παιχνίδια με άλλων ειδών βραβεία, αλλά και τα επίγεια τυχερά παιχνίδια μέσω οικογένειας και φίλων.

Τέλος, τα υπουργείο Εσωτερικών της Σιγκαπούρης προανήγγειλε αλλαγές και στα πρόστιμα και τις ποινές που θα έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι προσφέρουν τυχερά παιχνίδια χωρίς άδεια στον επίγειο ή στον online τομέα. Οι ποινές θα είναι αυστηρότερες, ώστε να προστατεύεται αποτελεσματικότερα η αγορά, αλλά και οι ίδιοι οι παίχτες, που δε μπορούν να λαμβάνουν εγγυήσεις από παράνομες ιστοσελίδες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.