Έφεση της Πολιτείας του New Jersey για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος

Το New Jersey συγκαταλέγεται σε εκείνες τις Πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν νομιμοποιήσει πτυχές των τυχερών παιχνιδιών (όπως αυτά του καζίνο), αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να νομιμοποιήσουν και το στοίχημα. Ωστόσο, αρκετοί φορείς του New Jersey έχουν καταφύγει στην αμερικανική Δικαιοσύνη και η υπόθεσή τους έχει φτάσει έως το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μάλιστα, αποφάσισε να ακούσει την έφεση της Πολιτείας του New Jersey, σχετικά με τη νομιμοποίηση του στοιχηματισμού εντός των συνόρων της, γεγονός που μπορεί να αλλάξει άρδην το στοιχηματικό τοπίο στις ΗΠΑ.

 

Η διαδικασία της ακρόασης από το Ανώτατο Δικαστήριο

Η έφεση του New Jersey θα ακουστεί πιθανότατα το ερχόμενο φθινόπωρο και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να πείσουν τουλάχιστον πέντε από τους εννιά δικαστές, προκειμένου να τους επιτραπεί να νομιμοποιήσουν το στοίχημα στην Πολιτεία του New Jersey.

Βασικός εχθρός του New Jersey, βέβαια, είναι ο νόμος PASPA (Professional and Amateur Sports Protection Act) του 1992, ο οποίος απαγορεύει στον στοιχηματισμό στις ΗΠΑ σε κάθε μορφή του (επίγειο και online). Ο συγκεκριμένος νόμος, αν και επιτρέπει τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών σε επιλεγμένες Πολιτείες (όπως το New Jersey και η Nevada), απαγορεύει ρητά το στοίχημα.

Αν, μάλιστα, το New Jersey καταφέρει να νομιμοποιήσει την αγορά στοιχήματος, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες Πολιτείες, ανοίγοντας τον δρόμο για μια ευρύτερη αγορά στοιχήματος στη χώρα.

 

Η αντίδραση της βιομηχανίας

Η AGA (American Gaming Association), η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των εταιρειών που διεξάγουν τυχερά παιχνίδια στις ΗΠΑ, υποδέχθηκε τη νέα αυτή εξέλιξη με το εξής σχόλιο: “Είμαστε ευχαριστημένοι που το Ανώτατο Δικαστήριο απάντησε υπέρ της ακρόασης της υπόθεσης. Και είμαστε και αισιόδοξοι ότι η ανάμειξη του Δικαστηρίου θα ωθήσει το Κογκρέσο στο να πραγματοποιήσει τα κατάλληλα βήματα, ώστε να δημιουργηθεί μια ρυθμιζόμενη αγορά στοιχήματος στις ΗΠΑ”.

Διαβάστε επίσης Επανέρχεται η απαγόρευση των online παιχνιδιών στις ΗΠΑ;

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.