Ηνωμένο Βασίλειο: Από ρίσκο συνοδεύονται οι ηλεκτρονικές πληρωμές στο στοίχημα

Η UKGC, η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, η οποία δείχνει ότι όσοι πραγματοποιούν τις πληρωμές τους σε πρακτορεία στοιχήματος με ηλεκτρονικό τρόπο (κοινώς, χωρίς τη χρήση μετρητών) κινδυνεύουν περισσότερο να παρασυρθούν και να ξοδέψουν χρήματα που ενδεχομένως δεν είναι σε θέση να ξοδέψουν. Η έρευνα παρουσιάζει τις απόψεις των ίδιων των παιχτών, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μιας δημοσκόπησης.

Η UKGC, πάντως, δεν προτείνει την κατάργηση των ηλεκτρονικών πληρωμών στο επίγειο στοίχημα. Αντίθετα, προτείνει τη χρήση ενός app καταγραφής των πληρωμών αυτών, ώστε οι παίχτες του στοιχήματος να οργανώνονται καλύτερα.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας και οι προτάσεις της UKGC

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω online δημοσκόπησης από την εταιρεία 2CV και αφορούσε στις συνήθειες των παιχτών που επισκέπτονται τα επίγεια πρακτορεία στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνολικά, συμμετείχαν 314 άτομα, τα οποία απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 85% θεωρεί ότι η χρήση ηλεκτρονικής πληρωμής (μέσω κάρτας ή κινητού) κρύβει περισσότερους κινδύνους, καθώς μπορεί κάποιος παίχτης να ξοδέψει περισσότερα χρήματα από εκείνα που σκόπευε να ξοδέψει αρχικά. Αντίστοιχα, το 77% πιστεύει ότι τέτοιες πληρωμές μπορούν να οδηγήσουν σε συμμετοχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τέλος, το 68% ανέφερε ότι είναι δυσκολότερο να υπολογίζουν τα χρήματα που ξοδεύουν μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, ενώ μόλις το 47% ότι ο συγκεκριμένος τρόπος τους διευκολύνει.

Παρόλο που αναγνωρίζει τους κινδύνους που κρύβουν οι ηλεκτρονικές πληρωμές στο επίγειο στοίχημα, πάντως, η UKGC δεν προτείνει την κατάργησή τους. Αντίθετα, προτείνει λύσεις για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των εξόδων. Μια από αυτές είναι η δημιουργία ενός app που θα μπορεί να παρουσιάζει ανά πάσα στιγμή στους παίχτες πόσα έχουν ξοδέψει μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών. Το app αυτό θα μπορεί να παρεμβαίνει όταν οι παίχτες ξοδεύουν πολλά χρήματα, καθώς θα βασίζεται στα όρια που έχουν θέσει οι ίδιοι.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.