Αποκαρδιωτικά τα οικονομικά αποτελέσματα σουηδικής αγοράς το πρώτο εξάμηνο του 2018

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της σουηδικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών ανακοίνωσε τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 και, παρά το γεγονός ότι παρουσιάζουν αύξηση εσόδων, κρίνονται αποκαρδιωτικά, μετά από μια πιο προσεκτική ανάλυση. Παρά το γεγονός, άλλωστε, ότι παρατηρήθηκε μια μικρή άνοδος στα έσοδα, οι ισορροπίες ανάμεσα στις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται με άδεια και αυτές που δραστηριοποιούνται χωρίς δεν χαροποιούν τους υπεύθυνους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα έσοδα από την αγορά τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας αυξήθηκαν κατά 1,5%, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017, αγγίζοντας τα 1,08 δις ευρώ.

 

Απογοητεύουν τα επιμέρους οικονομικά στοιχεία

Η αύξηση είναι μικρή, αλλά σε κάθε περίπτωση δείχνει μια (έστω μικρή) ανάπτυξη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας. Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα έσοδα των στοιχηματικών εταιρειών που λειτουργούν με νόμιμη άδεια στη Σουηδία σημείωσαν πτώση κατά 1,9%. Αντίθετα, τα έσοδα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα χωρίς άδεια παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση, η οποία άγγιξε το 12,5%!

Αύξηση, πάντως, παρουσίασαν και τα έσοδα του online στοιχήματος, τα οποία ενισχύθηκαν κατά 13,8%. Αντιστάθμισμα σε αυτό, όμως, αποτέλεσε η μείωση των εσόδων του επίγειου στοιχήματος, κατά 8,6%.

Τα έσοδα της κρατικής Svenska Spel, τέλος, παρουσίασαν πτώση της τάξης του 1,3% και δεν ξεπέρασαν τα 415 εκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα του επίγειου δικτύου της εταιρείας μειώθηκαν κατά 8,8%, ενώ το online στοίχημα που προσφέρει στην ιστοσελίδα της εξασφάλισε αυξημένα έσοδα κατά 22,6%.

 

Το μέλλον της σουηδικής αγοράς

Παρά τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018, πάντως, οι αρμόδιοι διατηρούν την πίστη τους στη μεταρρύθμιση που θα περάσει η σουηδική αγορά στοιχήματος. Από την 1η Ιανουαρίου του 2019, θα ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία της η νέα, ανοιχτή αγορά στοιχήματος, η οποία έχει σκοπό και να καταπολεμήσει το παράνομο στοίχημα, μέσω της μεγαλύτερης ποικιλίας επιλογών που θα προσφέρει.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.