Επιτυχημένη η δράση της γραμμής υποστήριξης εθισμένων στον τζόγο στη Δανία

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Δανίας, η Spillemyndigheden, ανακοίνωσε πως η πρώτη χρονιά λειτουργίας της γραμμής υποστήριξης για παίχτες εθισμένους στον τζόγο συνοδεύτηκε από επιτυχία. Η συγκεκριμένη γραμμή υποστήριξης αποτελεί μέρος του προγράμματος StopSpillet, το οποίο έχει σκοπό να ενημερώσει τους παίχτες για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό και να τους προειδοποιήσει για τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο. Παράλληλα, το ίδιο πρόγραμμα βοηθά ανθρώπους που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα, με πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη γραμμή υποστήριξης.

Οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, άλλωστε, μπορούν να επικοινωνούν με τη συγκεκριμένη γραμμή και να μιλούν με ειδικούς, που τους παραπέμπουν στις δομές βοήθειας που λειτουργούν στη Δανία.

 

Επιτυχημένη η πρώτη χρονιά λειτουργίας της γραμμής υποστήριξης

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η συγκεκριμένη γραμμή δέχθηκε 722 κλήσεις κατά την πρώτη χρονιά λειτουργίας της. Πρόκειται για αριθμό μεγαλύτερο από αυτόν που ανέμεναν οι υπεύθυνοι.

Από αυτά τα 722 άτομα, το 57% παραδεχόταν ότι ήταν εθισμένοι στον τζόγο ή ότι ανησυχούσε για τη συμπεριφορά του. Αντίστοιχα, το 39% των τηλεφωνημάτων πραγματοποιήθηκαν από συγγενείς ατόμων που αντιμετώπιζαν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Τέλος, το 4% πραγματοποιήθηκε από επαγγελματίες του χώρου. Όσον αφορά στους δημογραφικούς παράγοντες, τέλος, το 87% των τηλεφωνημάτων πραγματοποιήθηκε από άντρες.

Από την ανάλυση των στοιχείων όσων τηλεφώνησαν στη γραμμή υποστήριξης, πάντως, προέκυψαν κι άλλα χρήσιμα συμπεράσματα. Για παράδειγμα, το 67% δήλωσε ότι το βασικό τους πρόβλημα ήταν τα online τυχερά παιχνίδια (έναντι του 33%, που δήλωσε τα επίγεια). Τέλος, το 47% όσων τηλεφώνησαν ανέφεραν ότι ξεκίνησαν να παίζουν τυχερά παιχνίδια πριν τη νόμιμη ηλικία των 18.

 

Οι λειτουργίες υποστήριξης της StopSpillet

Όσοι επικοινωνούσαν με τη γραμμή υποστήριξης της StopSpillet προχωρούσαν αρχικά στη διενέργεια ενός τεστ, το οποίο είχε σκοπό την αναγνώριση της σοβαρότητας των προβλημάτων εθισμού στον τζόγο. Η κλίμακα του τεστ ήταν στο 0-9 και οποιοδήποτε αποτέλεσμα άνω του 4 έδειχνε εθισμό στον τζόγο. Το τεστ αυτό έκαναν 240 άτομα, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται στο 6,3. Και αυτό, σύμφωνα με τους αρμόδιους, δείχνει ότι υπάρχουν άτομα εθισμένα στον τζόγο στη Δανία και η συγκεκριμένη γραμμή υποστήριξης βοήθησε αρκετά στον εντοπισμό και στην αντιμετώπισή τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.