Σε ισχύ οι νέοι κανόνες στοιχηματικών διαφημίσεων στη Δανία

Οι νέοι κανόνες διαφημιστικής προβολής των υπηρεσιών στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών στη Δανία τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Απριλίου και αναγκάζουν τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες στους παίχτες, σχετικά με τους κινδύνους του εθισμού στον τζόγο και τους τρόπους προστασίας.

Οι νέοι κανόνες ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο του 2020 και τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Απριλίου, αλλάζοντας ουσιαστικά τον τρόπο που έχουν οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών να προβάλλουν τις υπηρεσίες τους, ανεξάρτητα από το μέσο που προτιμούν.

 

Οι νέοι διαφημιστικοί κανόνες της Δανίας

Σύμφωνα με το νόμο που μπήκε σε ισχύ, οι διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών και στοιχήματος θα πρέπει να συνοδεύονται πλέον από μια σειρά ενημερωτικών μηνυμάτων. Πρώτα απ΄ όλα, θα πρέπει να αναφέρεται ρητά το όριο ηλικίας στοιχηματισμού και να εμφανίζεται το λογότυπο της Spillemyndigheden.

Επιπλέον, κάθε διαφήμιση θα πρέπει να παρέχει πληροφορίες για το πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού της Δανίας (ROFUS), αλλά και να κατευθύνει τους παίχτες στον οδηγό της Spillemyndigheden για τον υπεύθυνο στοιχηματισμό.

Οι κανόνες αυτοί αποτέλεσαν μια πρωτοβουλία της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής της Δανίας, Spillemyndigheden. Οι αρμόδιοι ζητούν από κάθε εταιρεία στοιχήματος να συμμορφωθεί με το νέο νομοθετικό πλαίσιο και κατανοεί ότι, τουλάχιστον στην αρχή, μπορεί να υπάρξουν δυσκολίες, ειδικά σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τόσες πολλές πληροφορίες σε ένα διαφημιστικό σποτ περιορισμένου χρόνου. Ωστόσο, υπόσχονται να προχωρήσουν σε αναλυτικές εξηγήσεις και να προσφέρουν παραδείγματα, ώστε οι νέοι περιορισμοί να μη λειτουργήσουν αρνητικά για την αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας.

Τέλος να θυμίσουμε πως ο CEO της Danske Spil πριν περίπου έναν χρόνο είχε ζητήσει την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αγώνων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.