Στοιχηματική ιστοσελίδα χωρίς άδεια παρακράτησε τα κέρδη των μελών της

Μια νέα υπόθεση στοιχηματικής ιστοσελίδας χωρίς άδεια στην ελληνική αγορά είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς παρόλο που δε μπορούσε να δραστηριοποιείται νόμιμα στη χώρα μας, συνέχισε να δέχεται στοιχήματα από Έλληνες παίχτες. Οι παίχτες που την επέλεξαν έναντι άλλων, νόμιμων ιστοσελίδων, μάλιστα, είδαν τα κέρδη και τα χρήματά τους να εξανεμίζονται, αφού δεν τους επιστράφηκαν ποτέ.

Η υπόθεση έχει φτάσει ήδη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία ενός από τα μέλη της παράνομης ιστοσελίδας στοιχήματος.

 

Παράνομο άδειασμα λογαριασμών

Σύμφωνα με την καταγγελία που πραγματοποίησε Έλληνας παίχτης στη Δίωξη, η συγκεκριμένη στοιχηματική ιστοσελίδα (της οποίας το όνομα δεν έχει ακόμη δει το φως της δημοσιότητας) δεν του απέδωσε τα κέρδη που εξασφάλισε από ένα νικητήριο στοίχημά του. Και, σα να μην έφτανε αυτό, αφαίρεσε και όλα τα διαθέσιμα χρήματα από τον λογαριασμό του.

Μετά από έρευνα, η Δίωξη επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν έχει λάβει άδεια να λειτουργεί στην Ελλάδα, επομένως λειτουργεί παράνομα. Στην παραπάνω καταγγελία προστέθηκαν σύντομα και άλλες και οι αρμόδιοι εντόπισαν με ακρίβεια την ιστοσελίδα, την οποία διαχειρίζεται εταιρεία του εξωτερικού.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που παραδόθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ ειδοποιήθηκε και η Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), προκειμένου να προσθέσει τη συγκεκριμένη στοιχηματική ιστοσελίδα στη μαύρη λίστα.

 

Οι κίνδυνοι του παράνομου στοιχήματος

Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει ξανά στο φως τους κινδύνους που κρύβει το παράνομο στοίχημα. Πολλές από τις εταιρείες στοιχήματος που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια, δεν έχουν καν τις απαραίτητες άδειες από άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι δεν ελέγχονται από κανέναν και πως η επιλογή τους αποτελεί τεράστιο ρίσκο, αφού οι παίχτες καλούνται να τους εμπιστευθούν προσωπικές πληροφορίες και χρήματα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.