Δράση κατά των παράνομων τυχερών παιχνιδιών αναλαμβάνει η Δομινικανή Δημοκρατία

Παρά το γεγονός ότι στη Δομινικανή Δημοκρατία λειτουργούν νόμιμα αρκετοί πάροχοι τυχερών παιχνιδιών, η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα παράνομου τζόγου, εξαιτίας επιχειρήσεων που προσφέρουν χωρίς άδεια τις υπηρεσίες τους. Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και να ενισχύσουν τις προσπάθειες καταπολέμησης αυτού του φαινομένου.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της ρυθμιστικής Αρχής τυχερών παιχνιδιών της χώρας, Aníbal García Díaz, θα ληφθούν νέα μέτρα, τα οποία θα ενισχύσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τέτοιων επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα θα γίνουν πιο αυστηρές και οι ποινές που θα έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι παρανομούν.

 

Το πρόβλημα της Δομινικανής Δημοκρατίας με τα παράνομα τυχερά παιχνίδια

Στη Δομινικανή Δημοκρατία έχουν νομιμοποιηθεί τα τυχερά παιχνίδια και αρκετοί πάροχοι μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους παίχτες. Ωστόσο, κάποιες επιχειρήσεις λειτουργούν παράνομα, αφού δεν έχουν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις κυβέρνησης, τα δημόσια ταμεία χάνουν τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ από τα παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες διωκτικές Αρχές πραγματοποιούν συχνά ελέγχους και εντοπίζουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παράνομα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, κατάσχεται ο εξοπλισμός (από μηχανήματα με φρουτάκια έως εξοπλισμός για online τυχερά παιχνίδια) και, σε κάποιες περιπτώσεις, οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

 

Τα σχέδια των αρμοδίων για ενίσχυση των ελέγχων

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, τα σημερινά μέτρα είναι μεν αποτελεσματικά, αλλά θα πρέπει να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο. Εκτός από την εντατικοποίηση των ελέγχων και την επιβολή αυστηρότερων προστίμων για όσες επιχειρήσεις προσφέρουν παράνομα τυχερά παιχνίδια, ο Díaz προτείνει να δοθεί η δυνατότητα στις παράνομες επιχειρήσεις να αποκτήσουν μία άδεια, ώστε να ενισχυθεί η νόμιμη αγορά τυχερών παιχνιδιών σε βάρος της παράνομης.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.